Kristalni vrtovi – Amanda Quick

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Gledala ga je kako ulijeva konjak u dvije čaše. Blještava plinska svjetlost zidne lampe obasjavala je masivni pisaći stol od mahagonija, dva velika naslonjača za čitanje i dva pomoćna stolića. Namještaj je, zajedno s raščehanim i izblijedjelim sagom i teškim draperijama na prozorima, izišao iz mode prije nekoliko desetljeća. Police su prepune knjiga u kožnim uvezima. U prostoriji se također nalaze različiti znanstveni instrumenti, uključujući mikroskop i teleskop.

Lucas Sebastian nije zagonetka samo njoj, već i mještanima Little Dixbya. Stigao je prije tri dana kako bi se nastanio u Kristalnim vrtovima i odmah postao tema nagađanja i tračeva.

 

Prvi put ga je srela jučer u Chadwick Booksu, jedinoj knjižari u gradiću. Lucas je ušao onamo odmah nakon nje. Predstavio se njoj i vlasnici, Irene Witton.

Irene je nova u poslu budući da je prije samo nekoliko mjeseci kupila knjižaru od udovice prijašnjeg vlasnika. No, ambiciozna je i bilo je jasno da je oduševljena činjenicom što će Lucas biti njezina mušterija. Za posao nije ništa bolje od glasina da je vlasnik najveće ladanjske kuće u okrugu kupovao u njezinom dućanu.

Nastavak na broju 2

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 1 Prosjek: 5]No Responses

Leave a Reply