Amanda Quick: Kristalni vrtovi

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Prigušeni udarac razbijene brave odjeknuo je poput groma u tišini kućice. Evangeline Ames odmah je prepoznala zvuk. Više nije sama u kućici. Odmah ju je obuzeo praiskonski instinkt da se posve ukoči ispod pokrivača. Možda je pogriješila. Kućica je stara. Podne daske i strop noću često škripe i stenju.

No dok su joj na pamet padale razumne mogućnosti, znala je istinu. Dva su sata ujutro, uljez je provalio u kućicu, a doista je malo vjerojatno da želi srebrninu. Ovdje je nema dovoljno da bi neki lopov došao u iskušenje. Živci su joj cijelo poslijepodne bili uznemireni, njezina je intuicija treperila i plamsala bez ikakvog očitog razloga.

Kad je ranije otišla do gradića, uvijek je iznova gledala preko ramena. Trzala se na najmanje šuštanje u gustoj šumi uz usku stazu. Dok je kupovala u vrevi glavne ulice Little Dixbya, kosa joj se dizala rta zatiljku. Osjećala se kao da je netko promatra. Podsjetila se da se još uvijek oporavlja od zastrašujućeg napada prije dva tjedna. Malo je nedostajalo da je ubiju. Nikakvo čudo da su joj živci tako krhki. Povrh toga, pisanje ne napreduje osobito dobro, a rok se približava. Ne usuđuje se zanemariti ga. Doista ima razloga za napetost. No, sad zna istinu. Njezina intuicija već je satima pokušava upozoriti. Zato noćas ne može spavati.

Hladan noćni zrak širio se hodnikom iz kuhinje. Čuli su se teški koraci. Uljez se čak nije potrudio prikriti svoje približavanje. Siguran je u svoj plijen. Mora ustati iz kreveta. Odgurnula je pokrivače, tiho sjela i polako ustala. Podne su daske hladne. Navukla je čvrste papuče kožnih potplata i uzela kućni ogrtač s kukice.


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 0 Prosjek: 0]Leave a Reply