Muzika u srcu

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Ona ga je zbunjeno posmatrala pod svetlošću sveće. Odlučno lice pravilnih crta i oštrog pogleda. Zašto li je mislila da je Gejlen običan trgovac klavirima? Hm... ni za trenutak joj nije palo na pamet da bi mogao ovako da izgleda...

Pokušala je da se seti šta je profesor Erhart rekao o Gejlenu. Iako je radio kao trgovac, imao je muzičko obrazovanje i želeo da počne da radi kao dirigent dečijeg hora. Pošto je ona u junu završavala studije, Gejlen bi nastavio da radi sa decom. „Ovaj posao mnogo bi mu značio”, nekoliko puta joj je ponovio dobri profesor Erhart. „On je rođeni gubitnik i zato treba da mu izađemo u susret”.

Bjanka se zamisli. Iako je dobro pamtila svaku profesorovu reč, tu se nešto nije slagalo. Jer, čovek koji je stajao kraj nje, ličio joj je na sve drugo samo ne na „rođenog gubitnika”. Na sebi je imao odelo koje je verovatno koštalo više nego što trgovac klavirima zaradi za pola godine, a kosu mu sigurno nije šišao lokalni berberin. Da, tu se nije varala, ovaj čovek je izgledao kao hodajuća priča o uspehu. Zato joj nije bilo jasno kako je profesor Erhart mogao da ga opiše na ovakav način, pogotovo što se iskusan čovek poput njega nije lako varao kada su ljudi bili u pitanju.

Naravno, nepoznati je primetio da ga ona pomno posmatra.

- Želite li da me osmotrite još malo bolje? - upitao je tobože ozbiljno. - Hoćete li da vam, možda, dam i otiske prstiju? - dodao je uz osmeh, dok je Bjanka osetila kako crveni... Pa, čovek je bio u pravu, jer je ona stvarno zurila u njega.

- Izvinite. U stvari... - promrmljala je. - Samo sam pokušala... da priviknem oči na ovo svetio - odvratila je nesigurno.

Lagano je podigao sveću malo više kao da je želeo da bolje prouči njeno lice.

- Sada je red da se i moje oči priviknu - kazao je posmatrajući je. - I mogu vam reći da mi se dopada ono što vidim.

Kliknite broj 2 za nastavak...

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 0 Prosjek: 0]Leave a Reply