Bijeg – Barbara Delinsky

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Emily Aulenbach ima trideset i dvije godine, odvjetnica, udana je za odvjetnika, živi i radi na Manhattanu. Idealistkinja, nekoć je sanjarila o zastupanju žrtava korporacijskog zlostavljanja, ali svoje dane provodi u sobičku gdje telefonski razgovara sa žrtvama pokvarene flaširane vode - i na strani je proizvođača.

No, nije riječ samo o poslu. Riječ je o njezinoj sestri, prijateljima, čak i o suprugu Jamesu s kojim ne uspijeva uspostaviti vezu kao nekada. Jednostavno nije previše u vezi sa svojim životom općenito, uz izuzetak triju stvari - nejzina kompjutora, BlackBerryja i ručnog sata.

Postupajući nagonski, Emily jednog dana ranije odlazi s posla, vraća se kući, pakira putnu torbu i kreće. Grabeći prema budućnosti i slijedeći svoj instinkt umjesto um, što joj nije nimalo svojstveno, zaputi se na sjever prema gradiću u New Hampshireu koji se ugnijezdio u planinama. Poznaje taj gradić. Tijekom studiranja ondje je provela ljeto u kolibi uz rijeku. Ako bi napravila zemljovid zaokreta što ih je učinila u svojem životu, ovo bi bilo mjesto gdje je prvi put pogrešno skrenula. Bez obzira na to koliko se povratak doima bolnim, zna da baš tu mora početi ako želi dovesti u red svoj život.


Jeste li se ikad probudili obliveni hladnim znojem, razmišljajući o tome da ste pogrešno skrenuli i zapeli u životu koji ne želite? Jeste li ikad pomislili da biste mogli pritisnuti kočnicu, voziti u rikverc i zaputiti se nekamo drugamo?
Kako bi bilo da nestanete - napustite obitelj, prijatelje, čak i bračnog partnera -odbacite sve što vam je poznato i počnete iznova? Ponovno otkrijete sebe. Možda se, samo možda, vratite starom ljubavniku. Jeste li ikad sanjali o tome?
Ne. Ni ja. Nikakav san, nikakav plan.
Bio je samo još jedan petak. U šest i deset probudilo me treštanje radija, te sam brzo pritisnula gumb kako bih ga utišala. Nije mi trebalo pričanje o politici da mi se zgrči želudac jer je pomisao o odlasku na posao to i sama činila. Nije pomoglo ni to što mi je moj muž, koji je odavno otišao, poslao poruku u Šest i petnaest jer je znao da će moj BlackBerry biti uza me u kupaonici.
Ne mogu stići na večeru danas Oprosti.
Zaprepastila sam se. Večera o kojoj je riječ, koja je već tjednima zabilježena na našem kalendaru, uključuje starije partnere iz moje tvrtke. Važno je da James bude ondje sa mnom.

Nastavak na broju 2

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 0 Prosjek: 0]Leave a Reply