Bila jednom jedna kula

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Kad god je to bilo moguće, Gowan Stoughton od Caigicvara, vojvoda od Kinrossa, glava klana MacAulay, izbjegavao je prostorije napučene Englezima. Svi su oni bili obični brbljavci koji su voljeli ogovarati i imali su, kao što je običavao govoriti njegov otac, u glavi više ušnog voska nego pameti. Iako je zapravo Shakespeare bio prvi koji je to rekao. A ipak, on je upravo ulazio u plesnu dvoranu u srcu Londona, umjesto da zabacuje ribički štap u nekom od potoka Škotskog visočja, što bi sada svakako radije činio. To je bila neugodna, ali neizbježna činjenica u životu - ili, bolje rečeno, u njegovom životu - da je pecanje nevjeste imalo prednost nad pecanjem lososa.
Čim je najavljen, jato mladih žena okrenulo se prema njemu, a svako ga je lice zabljesnulo sjajnim nizom zuba. Njemu su sve one izgledale konstipirano, iako su vjerojatno osmjesi bili automatski odgovor na njegovu titulu. On je bio, na kraju krajeva, neoženjeni plemić koji je imao sve udove. I kosu, imao je više kose od većine Engleza. Da ne spominjemo dvorac.

Njegovi domaćini, grof od Gilchrista i lady Gilchrist, čekali su na dnu stuba tako da mlade dame nisu istog časa navalile. Gowanu se Gilchrist sviđao - bio je strog, ali pravedan, i imao je turoban pogled, što ga je činilo gotovo Škotom. Obojicu su jako zanimale financije, za razliku od većine plemića, a grof je bio vraški vješt ulagač. Kako je Gowan bio guverner Škotske središnje banke, a Gilchrist je imao sličan položaj u Engleskoj središnjoj banci,razmijenili su tijekom nekoliko proteklih godina velik broj pisama, iako su se rijetko susretali.
- Vaša milosti, mogu li vam predstaviti svoju groficu? - upitao je Gilchrist, vukući svoju lady naprijed. Na Gowanovo iznenađenje, grofica je bila znatno mlađa od svoga muža.
Vjerojatno je bila u kasnim dvadesetima. I još, imala je senzualne, pune usne, a bujne su joj grudi bile uokvirene steznikom od ružičaste svile. Po svemu sudeći, ona je bila jedna od onih plemićkih žena koje su se odijevale i ponašale primjereno opernim plesačicama.
S druge strane, kad biste pogledali Gilchrista, na pamet bi vam pao samo strogi crkveni velikodostojnik. Ovo zacijelo nije skladan par. Muž i žena trebali bi jedno drugom odgovarati po dobi i interesima.


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 3 Prosjek: 3.7]Leave a Reply