Borba bez pobednika

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Li je brzo i efikasno dovršila pisma, čak i kada su stručni izrazi bili u pitanju. Sada joj je bilo drago što je uporedo sa studijama u Mineapolisu završila i kurs na kompjuterima. Sada joj je to dobro došlo, jer je mogla da zaradi nešto novca bez mnogo napora. Još nije bila spremna da ponovo ude u trku koja je vladala na poslu kojim se bavila.
Na neki neobičan način žalila je ovog rančera za kojeg je sada radila i saosećala s njegovim bratom koji bi radije oskudno živeo nego da izda svoje principe. Pitala se da li je ličio na svog mlađeg brata Kolina Stoufera, kako je stajalo na kraju pisma.
Izvukla je otkucane hstove iz kompjutera i uredno iz složila na stolu. Razmišljala je o tome kako izgleda ranč „Betanija" i zanela se snovima da jaše na konju preko ravnih poljana i pašnjaka. Ludi snovi, pomislila je i napisala adrese na kovertama za pisma. Nikada neču videti Turang!
U trenutku kada je ustala od stola u sobu je ušao Kolin i nasmešio joj se.
- Odmarate se malo - rekao je i skinuo šešir, a zatim ga bacio na sto.
-—Ne, završila sam - objasnila mu je i začudila se.
-—Zar več? - Uzeo je pisma i počeo da ih čita, klimajuči glavom. - Stvarno ste neverovatno brzi.
-—Bila sam najuspešnija u mojoj grupi na tečaju za kompjutere - odgovorila je. - To je jedan od nekoliko mojih talenata - našalila se.
-—Bili biste od velike koristi na ranču - uzdahnuo je. - Glenu treb.a čitav sat da napiše jedno pismo, a tada stalno psuje tu vrašku staru mašinu, a postoji toliko toga što mora da bude otkucano na pisaćoj mašini: izveštaj o proizvodnji, prihodi, rashodi i poreske prijave... - Podigao je glavu i namrštio se. - Pretpostavljam da vas taj posao ne bi interesovao, zar ne?
Zastao joj je dah. - U Arizoni?

Nastavak na broju 2

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 3 Prosjek: 4]Leave a Reply