Emma Darcy: Čudesni preobražaj

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Požuri, pomislila je Kejt dok je posmatrala svog muža koji se razmetao svojom mudrošću. Opet je odugovlačio da pozove goste da sednu za sto. Supa je bila već u činiji i hladila se. Kejt je treperila od nestrpljenja dok je on oklevao sa večerom. Skot se uživeo u svoju ulogu savršenog domaćina. Večeras se posebno trudio zbog Aleksa Daltona koga je pozvao na večeru.

Kejt je gledala sa sumnjom u tog krupnog čoveka koji je upravo seo za sto pored nje. Bogatog momka poput Aleksa Daltona ova večera nije mnogo impresionirala. Sve ovo je bilo samo traćenje vremena, novca i bespotrebnog truda. Videla je cinizam u njegovim očima dok je služila aperitiv i predjelo. Ponašao se dovoljno pristojno, ali pogled ga je izdavao.

Konačno, svi su posedali za sto. Kejt je brzo stavila činiju sa supom pred goste i sela na svoje mesto.

- Poslužite se, molim vas - promrmljala je sa zebnjom u srcu. Satima je pripremala ovu goveđu supu zato što je čovek koga je Skot želeo da impresionira izjavio da je obožava.

- Supa se ohladila - rekao je Skot polako, naglašavajući svaku reč.Kejt je napravila grimasu i probala supu. Jedva da je bila mlaka.

- Izvini, dušo - promrmljala je dok je u sebi poželela da mu celu činiju supe prolije na glavu.

- Ja volim kad je supa mlaka. Tada joj ukus dolazi do punog izražaja. Nisam dugo jeo ovako dobro pripremljenu supu. -Daltonov ton je bio autoritativan i zvučao je kao izazov na Skotovu kritiku.

- Vrlo ste ljubazni, gospodine Daltone. Hvala! - dodala je Kejt učtivo, mada nije osećala nikakvu zahvalnost. Sve što je osećala prema Aleksu Daltonu je bio prezir.

Pronicljive plave oči primetile su njenu rezervisanost. Pogledao je u nju kao da je njenim rečima pridavao posebno značenje.

- Zovem se Aleks i malo je onih koji bi rekli za mene da sam ljubazan. Skot se nasmejao kratko i samouvereno.


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 2 Prosjek: 1.5]Leave a Reply