Evin grijeh – Susan Elisabeth Phillips

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Rat između Sjevera i Juga možda je završen za cijeli svijet, ali ne i za Kit Weston. Prerušena u mladica ona dolazi u New York ubiti Barona Caina, čovjeka koji stoji između nje i njezinoga voljenog doma u Južnoj Karolini. Ali Kit ne zna da je Cain prije svega ratni heroj pa tek onda njezin neprijatelj. No ne treba zaboraviti ni to da joj je on usto i zakonski skrbnik. Vjerujuci da je Kit muško, Cain joj nudi posao u svojoj konjušnici. On pojma nema u što se upušta, ali nece proci dugo dok ne otkrije istinu. Njegov vragoljasti konjušar je ljepotica ljubicastih ociju i snažne volje koja ga bezobzirno izluđuje. Dvoje tvrdoglavaca, dvoje strastvenih ljudi, dva protivnika nježnih duša naci ce se u bezobzirnom osobnom ratu. No u ljubavi ratovi se mogu dobiti jedino slatkom predajom...


Stari ulični prodavač odmah ga je zapazio jer je dječak odudarao od gomile dobro odjevenih preprodavača dionica i bankara koji su vrvili ulicama donjega dijela Manhattana. Veoma kratko ošišana crna kosa koja bi možda davala naznake kovrča da je bila čista, izvirivala je u bodljikama ispod oboda ofucanoga filcanoga šešira. Košulja sa zakrpama, raskopčana ovratnika, vjerojatno prkoseći vrućini s početka srpnja, prekrivala je uska krhka ramena, dok je naramenica od kožne konjske orme pridržavala prevelike zamašćene jahaće hlače. Dječak je na sebi imao crne čizme, koje su se doimale prevelikima za nekoga tako malenoga, i pod pazuhom je nosio ovalni zavežljaj.
Ulični prodavač naslonio se na kola na guranje s dva kotača prepuna poslužavnika sa slatkišima i gledao kako se dječak probija kroz gomilu, kao da se radilo o neprijatelju kojega je trebalo pokoriti.
Starac je vidio ono što drugi nisu zamjećivali, i nešto u tom dječaku zagolicalo mu je maštu:
• Hej ti tamo, ragazzo, imam kolač za tebe. Lagan poput poljupca anđela. Vieni qui.
Mladić je naglo podigao glavu, a potom se čeznutljivo zagledao u poslužavnik sa slasticama koje je starčeva supruga svakoga dana svježe pripravljala. Piljar ga je gotovo mogao čuti kako broji novčiće skrivene u zavežljaju koji je tako zaštitnički stiskao. - Dođi, ragazzo. To ti ja darujem. - Podigao je debelu pitu s jabukama. - Dar jednog starog čovjeka pridošlici u ovaj, najvažniji grad na svijetu.
Dječak je prkosno zagurao palac za pojas svojih jahaćih hlača i približio se kolima. - Is'se, otkud vam to da sam pridošlica?Nastavak na broju 2...

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 1 Prosjek: 5]Leave a Reply