Gospodin Neodoljivi

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

SUSAN ELISABETH PHILLIPS
Gospodin Neodoljivi


Lucy Jorik kćerka je bivše predsjednice Sjedinjenih Američkih Država, a Meg Koranda poznata je samo po svojim slavnim roditeljima. Jedna od njih tek što se nije udala za Gospodina Neodoljivog – Teda Beaudinea – najdražeg sina gradića Wynette u Teksasu. Druga nije sretna zbog toga i odlučila je spasiti prijateljicu od čemera. Ali iako Meg zna da je razaranje vjenčanja najbolje prijateljice ispravna stvar, nitko drugi kao da se ne slaže s njom. Brže no što Lucy može reći “ne uzimam”, Meg postaje najomraženija žena u gradu – u gradu u kojem je zapela s pokvarenim automobilom, praznom novčarkom i veoma bijesnim mladoženjom. Bez novca, nasukana na suhom i bez čuvenih roditelja iza leđa, Meg je sigurna da može preživjeti vlastitom domišljatošću. Što je najgore što se može dogoditi? Da joj srce osvoji jedan jedini Gospodin Neodoljivi? Nemoguće. Ni najmanje moguće...

 

Odlomak:

Lucy je ovila oko prsta nisku ozbiljnih bisera na svom vratu.—Ted je... On je najbliže savršenom muškarcu što je svemir stvorio. Pogledaj moj vjenčani dar. Koji mladoženja svojoj mladenki daruje crkvu?
— Dojmljivo, moram priznati, rano tog poslijepodneva, Lucy je povela Meg da vidi napuštenu drvenu crkvu koja se ugnijezdila na kraju jedne uske uličice na rubu gradića. Ted ju je kupio da je spasi od rušenja, zatim živio u njoj nekoliko mjeseci dok se njegova današnja kuća gradila. Iako je sad bila nenamještena, bilaje to dražesna stara građevina i Meg je lako mogla shvatiti zašto se Lucy sviđa.
— Rekao je da svaka udata žena treba vlastiti prostor da bi ostala zdrava. Možeš li zamisliti išta obzirnije?
Meg je imala ciničnije objašnjenje. Koju bi bolju strategiju imućni oženjeni muškarac mogao primijeniti ako kani i za sebe negdje stvoriti privatni prostor?
— Prilično nevjerojatno bilo je sve što je rekla, jedva čekam da ga upoznam, proklelaje niz osobnih i financijskih kriza zbog kojih još prije mnogo mjeseci nije sjela u zrakoplov kako bi upoznala Lucynog zaručnika. Ovako, propustila je Lucynu djevojačku zabavu i morala se iz Los Angelesa dovesti na vjenčanje u krntiji koju je kupila od vrtlara svojih roditelja.
Lucy je uzdahnula i smjestila se na kauč pokraj Meg. dok god Ted i ja budemo živjeli u Wynetteu, uvijek ću biti manjkava.
Meg više nije mogla odoljeti da ne zagrli svoju prijateljicu, nikad u životu nisi bila manjkava. Sama si spasila sebe i sestru od djetinjstva u udomiteljskim obiteljima. Prilagodila si se Bijeloj kući kao zmaj. A glede pameti... imaš magisterij.
Lucyje skočila, koji sam stekla tek nakon što sam diplomirala.
Meg se nije obazirala na tu ludost, tvoj rad kao dječje pravo hraniteljice promijenio je živote mnogih, a po mom mišljenju to vrijedi više od astronomskog kvocijenta inteligencije.


 

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 2 Prosjek: 3.5]Leave a Reply