Francuska nevesta

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Bacila je prezriv pogled u njegovom pravcu. Za nju od njega nema lepih vesti, niti ih je ikada bilo, niti će ih biti. On je to dobro znao. Zašto je uživao da je kinji? Zaista je uživao u zloupotrebi svoje moći nad nemoćnima. A ona drugoj zaštiti nije mogla da se nada. Pa, zaboga, on je trebalo da bude sva njena zaštita! Kakav li je poganluk sada smislio? Možda želi da je uda za nekog svog saučesnika. Ili... Noge joj se odsekoše. Nije valjda poželeo da se on sam oženi njome?

U momentu se zaledila na tu pomisao. To ne bi mogla da podnese. Pre bi... Ni sama nije zanala šta bi. Samo, da mu ne bude zauvek prepuštena na milost i nemilost. Pre će otići u pećinu divljacima nego da je on uzme. Novi, opipljivi strah svu je obuze.

Gadila ga se, smatrala je da je ljigavac i ulizica, ali ga se plašila, više od svega. Znala je da je sposoban za najgore što se da zamisliti.

- Vaša lepa rodjaka, Žili... Vreme joj je da se uda. Ništa ne brinite.

Ja sam se pobrinuo za to - reče on sa osmehom, iščekujući njenu reakciju.

Ona se trže na njegove reči i oštro ga pogleda. Nije mogao da sakrije zadovoljstvo kada je video da je konačno razbio njenu hladnu uzdržanost.

- Da je nisi takao, ti... bolesni pokvarenjaku - reče mu ona tiho, kroz zube, a on se samo slatko nasmeja na njenu pretnju, kao da mu je rekla neku šalu.

- Ali, draga moja... Ono što se desilo pre vašeg braka bio je spontani izraz obostrane žudnje i želje - nasmešio se i prišao joj još jedan korak, uživajući u njenom bespomoćnom besu.

Znao je da će ga susret sa njom oraspoložiti. Ovo samo dokazuje da se seća šta je bilo pre pet godina. Nije ga zaboravila. A i kako bi. Pobrinuo se da ga ne zaboravi. Oduvak ga je privlačila, još kao devojčica. A naročito kada mu se odupirala. Ali naterao ju je da mu se pokori. Kao i mnoge druge. Ali u ovoj pobedi naročito je uživao, na neki svoj uvrnuti način.

- To što voliš da upropašćuješ i obeščašćuješ nevine devojke, to će ti jednom doći glave - reče ona, pokušavajući da se smiri.

- Možda si mene uspeo, ali nju ti ne dam.

On joj priđe i zgrabi je za ruku, unoseći joj se u lice, zaboravljajući na svoju zaslađenu uglađenost. Ona pokuša da se odmakne, ali njegove ruke stezale su kao klešta.

- Draga moja, volim kada mi se devojke odupiru. A naročito kada, kao vi, ispoljavaju mržnju i prezir. Onda mi je divno dok im nanosim bol - zareža on, ali ona je uspela da otrgne ruku. On nastavi da kruži oko nje, uživajući u napetosti koja je rasla u njoj.

Kliknite broj 2 za nastavak...

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 2 Prosjek: 5]Leave a Reply