Zavodjenje

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Tada, kada je upoznao Meri, mislio je da postoji raj na zemlji. I da je baš njemu sudjeno da uživa u njemu, kada mu je uputila pogled od koga se topi kamen. To je savršena žena za njega, odmah je odlučio. Tiha, otmena, divna. Tako je bar izgledala. Nežna kao od porcelana.

Najlepša na svetu. Pobedonosno je gledao ljubomorna lica svojih prijatelja i naročito prijateljica. Našao je ženu kakvu je oduvek sanjao. Nije mu bilo važno što nije ni bogata, ni plemićkog porekla. Činilo se da ima sve što mu je potrebno da bi bio srećan.

Sada, posle tri godine, zna da nije bilo tako. Nežni porcelan bio je, u stvari, hladni kamen. Odanost je bila potpuna nezainteresovanost i hladnoća. Vernost je bila nedostatak osećanja prema bilo kome, uključujući i njega, njenog supruga. Drugi muškarci je nisu interesovali, isto kao ni on. Trebalo mu je skoro dve godine da to shvati. I da se pomiri sa tim. Voleo ju je, nije mu bilo važno što ona njega nije. A onda se desila nesreća. Pala je niz stepenice.

Najgore je tek došlo u vidu njene izjave na samrti da joj je drago što će ga se konačno rešiti, i neće morati više da trpi njegove dodire i poljupce, niti će morati da mu radja decu i živi više sa njim. Zar je tolika bila njena odbojnost prema njemu? Na granici mržnje i gadjenja? Njegova sujeta bila je ozbiljno uzdrmana. Nikada nije bio sklon dubokoumnom filozofiranju, ali posle njene smrti došao je ovamo jer je osećao potrebu da bude malo sam, da mu se malo razbistri i mozak i srce. Da malo zaleči rane koje mu je neštedimice zadala dok je odlazila. I da se oslobodi povredjenosti i gorčine u koju ga je bacila.zavodjenje

Kliknite broj 2 za nastavak...

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 6 Prosjek: 4.5]Leave a Reply