Jedne čudesne večeri

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Christina Dodd
Jedne čudesne večeri

Jednom davno…

u vihoru rata, tri mlade princeze bile su primorane u najvećoj tajnosti napustiti svoju malu voljenu domovinu, koja se nalazila visoko u Pirinejima. Ubrzo, izgubio im se svaki trag… a tako bi i ostalo, da se nije pojavio princ, koji je odlučio pronaći ih i dovesti ih kući.

Zabljesnut ljepotom neznanke koja se iznenada pojavila u njegovom malom gradu, Robert MacKenzie, jedan od najuglednijih i najmoćnijih škotskih plemenitaša, odlučuje se upustiti u poduhvat kojemu se smatrao i više nego dorastao. Osvojit će njezinu naklonost, a zatim ju iskoristiti za ostvarenje svojih ciljeva. No lijepoj neznanki u kratkom vremenu uspijeva osvojiti njegovo srce, i pobuditi u njemu osjećaje za koje mislio da su već odavno nestali. Očaran njome, Robert je spreman učiniti sve da bi ju zadržao uz sebe…no nažalost, ljubav njegova života ima drugačije planove.

Našavši se u procijepu između potrebe da postupi u skladu s dužnošću i žudnje prema neodoljivo privlačnom škotskom lordu, princeza Clarice odlučuje se za privremeno rješenje – pristat će sudjelovati u njegovom opasnom naumu, i za to kratko vrijeme, uživati će u njegovom strastvenom zagrljaju. A kad sve bude gotovo, i kad pravda napokon bude zadovoljena, vratit će se u svoju zemlju, i udati se za princa, kao što se od nje i očekivalo. Bio je to dobar plan, no i najbolji planovi katkad krenu neočekivanim smjerom…

Odlomak:

Dolina je bila njegova, kao i sve u njoj, a ta je žena na glavni trg Freya Cragsa ipak ujahala kao daje grad u njezinu vlasništvu.
Robert MacKenzie, grof od Hepburna, namršteno je promatrao kako neznanka laganim kasom prelazi preko kamenog mosta, pa staje nasred mjesnog trga. Bio je sajmeni dan, i posvuda je vladala neopisiva buka i gužva, no neznanka je istog trenutka pnvukla svačiju pozornost. Doduše, za takvo što, bio bi dovoljan i njezin konj, živahni kestenjasti primjerak jedne od najboljih pasmina, koji je koračao kao da u sedlu nosi kraljicu.
Ipak, mlada dama u sedlu najzad je bila ta, od koje je postalo nemoguće odvojiti pogled.
Robert je pogledom polako okružio trg. Skupina staraca koji su kratili vrijeme pred pivnicom, igrajući šah, razjapljenih usta zurila je u neznanku. Trgovci, koji su dotad glasno nudili robu, odjednom su utihnuli, i sve što se moglo čuti, bio je prigušen žamor brojnih znatiželjnika.
U crnom, do grla zakopčanom jahaćem kostimu, djelovala je nadasve pristojno. No, prianjao je uz njezino tijelo na način koji je isticao svaku oblinu njezina vitka, zamamna tijela. Na glavi je nosila crn šešir široka oboda, s velom koji je lepršao odostraga, a crvene orukvice na rukavima njezine jakne bile su u savršenom skladu s crvenom maramom koju je svezala oko vrata. Bez tih malih detalja, ne bi bila ni upola toliko čarobna. Raskošnog poprsja i uskog struka, u crnim uglačanim čizmama, bila je prava radost očima. No, njezino lice...
O, Bože, njezino lice.
Robert ni uz najbolju volju nije mogao odvojiti pogled od njezina lica. Da je rođena u vrijeme renesanse, slikari bi ju zacijelo opsjedali s molbama da im pozira. I zacijelo bi ju naslikali kao anđela, jer nekog poput nje, s tom dugom, kovrčavom plavom grivom, i ne bi moglo drukčije naslikati. Pojedini, crvenkasti pramenovi njezine kose treperili su na suncu poput plamičaka. Promatrajući ih, Roberta je obuzeo čudan osjećaj da bi mogao ogrijati ruke na njima. Oblih obraza i velikih očiju boje kestena, smještenih pod tamnim obrvama, izgledala je slađahno i umiljato, no koščata čeljust podarila je njezinu licu dovoljno odlučnosti da ne djeluje previše slatkasto. Nos joj je možda bio preuzak u odnosu na čelo, no zato su joj usnice bile široke, bujne i rumene. Prerumene. Namazala ih je ružem, to je barem bilo sigurno. Sve u svemu, djelovala je poput mlade dame iz jedne od uglednih engleskih obitelji. Osim što nijedna mlada dama iz ugledne engleske obitelji ne bi ružem mazala usnice. Niti putovala bez pratnje.


 

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 10 Prosjek: 3.6]Leave a Reply