Koliko će vaša ljubav trajati?!

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Na početku same veze uvijek osjećamo zaljubljenost, međutim hoće li se zaljubljenost pretvoriti u ljubav i koliko će trajati ovisi o mnogim drugim čimbenicima. U svome tekstu Crucial Characteristics of Lasting Love, Dee Anne Merriman je navela čimbenike koji prema stručnjacima za veze i ljubav imaju najviše utjecaja na trajnost i uspjeh neke veze.

Razmislite o navedenom ispod, odgovorite na pitanja i saznajte kolike su vam šanse.

1. Izgled

Fizički izgled privlači osobe i spaja ih na samom početku, ali o tome koliko vam je neka osoba privlačna fizički ovisi i daljnji razvoj veze. Brinete li za svoj izgled? Mislite li da će vam partner biti manje privlačan ako se udeblja i ako se zapusti?

2. Emocionalna zrelost

Nivo emocionalne zrelosti različit je od osobe do osobe, netko dosegne svoj maksimum već u dvadesetima i to treba prepoznati jer osobu se teško mijenja nakon što je već definirana. Kako se vaš partner odnosi prema roditeljima, bratu, sestri, prijateljima, sve su to pokazatelji zrelosti ili nezrelosti u emotivnom smislu.

3. Životne navike

Društveni odnosi, zajednički interesi i hobiji su stvari koje mogu biti poveznice ili pak kamen spoticanja, ovisno o tome dijelite li zajedničku strast prema nečemu ili ne.

4. Financijske odluke

Ovo je često kamen spoticanja u mnogim vezama. Načini na koji upravljate novcem i na što ste ga spremni potrošiti mogu biti uzrokom svađe u vezi, i vrlo su bitni čimbenici u razlikovanju prave ljubavi od samo afere. Ako se na ovom polju sukobljavate, to nije dobra prognoza za budućnost.

5. Životne vrijednosti

Ovaj segment često je marginaliziran ali bitan je faktor razvoja veze. Iskrenost, poštenje, vjera, duhovnost, životni ciljevi, briga za druge, humanost… Razmislite poznajete li dovoljno vašeg partnera i dijelite li zajedničke životne vrijednosti.

6. Brak, seks i djeca

Ne dijeli svatko istu ideju o braku i ljubavi. Ako nemate ista očekivanja na ovom iznimno važnom području, onda su vam i manje šanse za uspjeh. Pitanje djece, braka i seksa spadaju u sam vrh najvažnijih pretpostavki za dugu i stabilnu vezu.

7. Životni interesi

Obrazovanje, nivo kulture i opća zainteresiranost ili nezainteresiranost za neke teme, interesi i ciljevi u karijeri – sve su to čimbenici koji se mogu poklapati ili pak razilaziti i time utjecati na razvoj veze.

Izvor: Crucial Characteristics of Lasting Love, Dee Anne Merriman

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 1 Prosjek: 3]Leave a Reply