Lizin put u sreću

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Lissa požuri do tvornice. Htjela je brzo prijeći preko vrlo prometne ulice kako bi uhvatila tramvaj. Pritom nije zapazila da joj se približava biciklist. Ugledala gaje tek onog trenutka kad je već stigla do tramvaja. Prestrašeno se trgnula nastojeći izbjeći sudar s njim. Pritom se poskliznula preko odbaćene kore od jabuke pa bi pala toćno pod tramvaj da je tog trenutka ne dohvatišc snažne muške ruke i tako je spasišc. Lissa je grčevito stezala mapu. Nije smjela ni u tom trenutku opasnosti zaboraviti na svoje skice. Osjeti da se udarila, ali to nije mogla biti teža povreda. Znala je dobro da bi je tramvaj pregazio da nije bilo onih snažnih ruku. Pomalo zbunjeno promatrala je čovjeka koji ju je sačuvao od pada. Još ju je uvijek zaštitnički držao pokušavajući je oprezno i polagano osoviti na noge.
- Gospođice, je li sve u redu? - zapita je zbunjeno.
Lissa se prisilila nasmiješiti: - Oh da! - uzdahne. - Zahvaljujući vama sve je dobro prošlo.
Čovjek se nasmije, pokazujući pritom čvrste bijele zube.
- Radujem se što sam se zatekao ovdje u pravo vrijeme. Iskrenuli ste nogu. kad ste se poskliznuti. Pokušajte učiniti nekoliko koraka! Možda do one veže, jer se u takvim slučajevima brzo skupljaju znatiželjnici, a ja bih vas želio sačuvati od toga.
Pokaza pritom na obližnju vežu, a Lissa. kojoj je bilo vrlo neugodno što su ljudi zurili u nju. brzo kimne. Oslonivši se na ruku svog spasioca krene do veže. Tako joj je uspjelo izbjeći znatiželjne poglede okupljenih ljudi. Na trenutak se naslonila na zid. oslobodivši se ruke svog spasioca. Spozna s ogromnim olakšanjem da nije bila teže povrijeđena Lagano je iskrcnula nogu. ali je ipak sve dobro prošlo. Njezin spasilac pokušao joj je očistiti prašinu s haljine. Lissa ga zahvalno pogleda kad se opet uspravio.
- Ne znam kako da vam zahvalim? Da me niste zadržali teško bih nastradala. Spasili ste mi život. Molim vas nemojte misliti da sam bila lakomislena pri prijelazu ulice. Žurilo mi se. a biciklist koji se iznenada pojavio iza tramvaja prestrašio ine. U tim trenucima čovjek nema vremena misliti što bi bilo najpametnije učiniti.
Čovjek joj je želio pomoći da se ne uzbuđuje pa se nasmiješi: - Da ste mogli mirno razmisliti, vjerovat no biste dali prednost biciklisti. Zapravo jc bilo posve dobro što ste se odlučili za tramvaj, jer sam vas tako mogao u posljednji trenutak dohvatiti i zadržati.
Govoreći to. namjestio joj je šešir koji joj se pomaknuo. Učinio je to kao nešto najprirodnije na svijetu. I Lissa se sad morala nasmijati.
- Kako bih vam mogla zahvaliti?
Pritom se prvi put bolje pogledaše i oboje osjeliše da su se svidjeli jedno drugome. Lissa je zbog toga malo porumenjela. To prije, što su joj njegove oči odavale da se i ona sviđa njemu. Tad se sjetila kamo je tako brzo krenula.
Uspravi se i primijeti: - Moram požuriti! Recite, kako da vam zahvalim!

Nastavak na broju 2

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 1 Prosjek: 3]Leave a Reply