Ljubav oslobadja

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

SANDRA BROWN
Ljubav oslobadja

 

Odlomak:

Muškarac je ispio poslednji gutljaj šampanjca iz nežne kristalne čaše sa postoljem i spustio je na srebrni poslužavnik koji je pored njega vešto proneo kelner. I sam svečano odeven u smoking, kelner je spremno zastao kako bi se muškarac poslužio još jednom čašom penušavog vina, a zatim se izgubio u bučnoj gomili. Rivs Grant je pijuckao hladno i resko piće, u isto vreme se pitajući zašto je uopšte posegnuo za drugom čašom. Nije mu prijalo. Odjednom je poprimilo ukus sirćeta. Čak mu je i taj najskuplji i najkvalitetniji šampanjac ostavljao metalni osećaj u ustima. Podrugljivim pogledom je prelazio preko uglednih zvanica i poznatih ličnosti, posmatrajući ih sa uzdržanom dosadom. Lepa francuska filmska glumica, već u godinama, ali još uvek veoma privlačna, ponosno je pod ruku držala svog novog supruga, naftnog magnata iz Talse u Oklahomi. Nosilac olimpijskog zlata u skijaškim spustovima ozbiljnog izraza lica trudio se oko nadurene, privlačne princeze iz jedne mediteranske zemlje, koja ga je uporno ignorisala. Njujorški modni kreator i njegov “prijatelj i učenik”zabavljali su grupu zainteresovanih slušalaca zlobnim tračevima o nekada poznatoj manekenki koja se ugojila dvadeset kilograma i obratila im se kako bi joj sašili odeću koja prikriva njene novostečene obline.

Sve u svemu, sala prepuna poznatih, bogatih ili važnih ličnosti. Bilo je tu onih koji su bili i poznati i bogati i važni. A bilo je i onih koji su samo bili slavni, po dobru ili po zlu. Domaćin tog raskošnog prijema ih je sve pozdravljao dostojanstveno i graciozno. Visok, snažan i vitak, izgledao je upravo onako kako bi se očekivalo od švajcarskog industrijalca neprocenjivog bogatstva. Plavokos, plavook i privlačan, nalazio se na svim svetskim listama “najprivlačnijih neženja".

Neposlušne zelene oči odbile su komandu racionalnog dela mozga i skrenule pogled ka ženi koja je stajala pored milionera. Bila je odevena u fantastičnu belu balsku haljinu. Belu!, za ime boga, pomislio je prezrivo. Prethodna dvadeset i četiri sata u sećanju Rivsa Granta nisu izbrisala uspomenu na njenu lepotu. Bela pripijena odora sa Diorovim potpisom isticala se u tom moru skupe i dizajnirane garderobe. Ogrlica od opala i dijamanata blistala je na vitkom vratu. Lepa kao i bilo koji komad nakita na bilo kojoj drugoj ženi u sali, na njoj je delovala gotovo čedno. Frizura je izgledala gotovo previše nemarno za tako svečanu priliku. Kosa joj nije bila puštena i divlja kao kada ju je Rivs video prethodnog dana. Sada je nevidljivim ukosnicama bila prikupljena na vrhu glave. Nekoliko gustih, tamnih, sjajnih, neposlušnih pramenova kovrdžalo joj se oko lica. Izgledalo je kao da bi svaki dodir, nežni dodir muških prstiju na primer, mogao da je razbaruši i učini da se ta gusta griva sjajne kose razlije preko ruku srećnika koji bi joj prišao.

Dođavola! Šta je to sa tobom?, pitao se. Prevarila ga je, pa šta. Ipak, kao kakva mazohistička budala, nije mogao da skrene pogled sa nje. Neprestano je sebi postavljao isto pitanje: Šta li je radila u onoj knjižari prethodne noći? Ili, još bolje, šta je sada tražila ovde? Među svim ovim ljudima? U ovoj raskoši? Sa tim muškarcem?


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 0 Prosjek: 0]Leave a Reply