Ljubav u visokom društvu

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Rouz Ister se pomeri malo u stranu da bi mogla bolje da vidi podijum za ples. U balskoj dvorani lorda Berisforda vladala je neopisiva gužva, lako je već bio kraj sezone, pripadnici visokog društva nisu odlazili na svoja seoska imanja. London je bio i dalje aktuelan i pun.
Stajala je iza svoje tetke Džejn i njene prijateljice, g-đe Pambruk, čekajući da se Robert vrati.
- Draga, da li je ono Edvard Berisford? Ne vidim baš najbolje -upita tetka Džejn, propinjući se na prste. Rouz se okrete i vide Berisforda kako ulazi u salu pod ruku sa svojom verenicom.
- Da. Edvard Berisford i Beti Sloun pod ruku.
- Dakle, konačno se i on verio. Moram da priznam da sam malo iznenađena njegovim izborom -reče Džejn Koks, fina proseda gospođa, Rouzina tetka.
- Zašto? Ja nisam ni malo. Ta mala Slounova je ove sezone bila glavna lepotica. Osim toga, nije ni najmanje naivna. Berisford je najbolja partija. Zgodan je, bogat, ima titulu, mlad. još uvek mi nije jasno kako je prošle godine uspeo da izbegne mrežu Lusinde Mol. Ona je tada bila glavna lepotica sezone i bacila je oko na njega. Možda je bila suviše napadna, ne znam. Ova mala je lukavija. I mnogo je bolje odabrala nego tvoja nećaka - frknu nezadovoljno gđa Pambruk, misleći na Rouzinog verenika.
- Meni se sviđa Robert Kejsi. Baš je fin mladić - reče njena tetka pomirljivo. - Jeste da nije otmen kao lord Berisford, ni tako bogat, ali je mnogo bolji čovek. I mislim da je pravi čovek za Rouz. Ona voli momke koji su prirodni i nisu uobraženi. Lepo se slažu.
- Možda si u pravu. Nije mogla da se nada da će uloviti neku bolju partiju od njega. Nije ni dovoljno ambiciozna, a ni lepa, ni otmena da bi postala žena nekog plemića, kao što je njena rođaka Ketrin uspela da postane ledi Lukas.
- Šarlota, molim te. Rekla sam ti da Ketrin ne pominješ u njenom prisustvu. Ti znaš šta se desilo pre pet godina - tetka se osvrnu bojažljivo, ali Rouz je gledala na drugu stranu, ne pokazujući da čuje o čemu razgovaraju.

 

Nastavak i link na strani 2

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 5 Prosjek: 4]Leave a Reply