Napast

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Feliks Verden jeo je polako u svom uglu. Meso je bilo masno, supa hladna, a ni ostalo nije bilo po njegovom ukusu, što je odmah saopštio gostioničaru, koji se duboko izvinjavao. Tako nešto ne bi prošlo na otmenim mestima. Ali, šta da se radi. Ovo je bila samo stanica pored puta. Tu čovek ne može da bira šta će jesti. A ni u čijem društvu će sedeti. On se namršti. Mlada konobarica priđe mu vrckajući suknjom i saže se da mu dospe vina, tako da je mogao da ima odličan pogled na njen izdašni dekolte. Pih! On okrenu glavu. Kakav prostakluk! Šta ta devojka zamišlja! Da je on neki odrpanac, pa će se zagledati u prvu prljavu devojku koja mu otkrije grudi!

Svašta! Pa njemu su se udvarale najlepše, najzgodnije, najbogatije devojke u Francuskoj! Baš će on ovde pasti na neku krčmaricu. Konobarica se ljutito udalji kad vide da je mladi i lepi gospodin okrenuo glavu od nje. Uh, ta gospoda su najgora! Svi su uobraženi i umišljaju da su najlepši i da će svaka devojka pasti u nesvest od sreće ako je samo pogledaju. A uz to daju bezobrazno male napojnice! Ona brzo pređe na drugi sto. Ni ovakve usedelice nisu ništa bolje što se tiče bakšiša, namrštila se poslužujući za tim stolom. - Odri, ne bulji tako u ljude, nije pristojno - opomenu je tetka kad se konobaraica udaljila. Očajno je osećala da joj je uzaludan trud da izgledaju pristojno. Ipak se i dalje čedno smeškala, kako je navikla, crveneći na svaku glupost svoje nećake i opominjući je ispod glasa.
- Tetka, vidi, eno onog nalickanog gospodina. Sad je obukao sasvim drugu košulju i kaput. Vidi samo koliko ima kamera! - veselo uzviknu Odri.

Nastavak na strani 2

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 6 Prosjek: 3.7]Leave a Reply