Ljubičasta vatra

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Bragg Saga, 3-ći roman

Najuzbudljiviji nastavak do sad! Još jedan izdanak obitelji Bragg, zlatni dečko Rathe, dosađuje se na zabavi u visokom društvu sve dok crvenokosa otresita ljepotica silom ne uđe u salon. Raspaljena dama svojim radikalnim govorom, kojim se zalaže za ženska prava ostavlja snažan dojam na sve prisutne, posebice na njega - a od tog trenutka nadalje, iskre među njima frcaju sve žešće i češće.


Odlomak:

Mississippi. 1875.
Grace O'Rourke sjedila je savršeno uspravno, ukmcemh ramena, ruku u rukavicama mimo položenih u krilo. Ispod sive kapice promatrala je krajobraz u prolazu - zelen i raskošan. Bilo je tako vruće u kolovozu. Prošli su između oblih, pošumljenih brda i malih obrađenih polja, kroz prostrana polja pamuka koja su sc ljeskala na suncu, pored trošnih koliba nakrivljenih krovova, i ogromnih, djelomično porušenih predratnih vila sa zastrtim prozorima, koje su svjedočile o nedavnoj prošlosti. Vlak sc već kretao kroz Mississippi. Za samo nekoliko sati stići će na odredište. Nesvjesno je stegnuta šake.
Izgledala je neugledno u sivoj putnoj odori. Po njezinom sitnom, pomalo prćastom irskom nosiću mogle su se uočiti jedva vidljive pjege. Na tom Istom nosiću nalazile su se i naočale zlatnoga okvira, ali nisu mogle prikriti velike oči najupečatljivije boje — modre, skoro ljubičaste. Usne su joj bile raskošne i pune. posebice kada je bila opuštena i kada ih ne bi napućila zbog zamišljcnosti ili ljutnje. Kapica joj je u cijelosti skrivala fantastično crvenu kosu. stoje bio skoro neizvediv zadatak jer sc radilo o neukrotivoj masi uvojaka. Tamnocrvene obrve su joj se izvijale iznad ružnih naočala skoro, ali ne i potpuno, iste boje kao i kosa.
Grace je bila poprilično nervozna. Bojala se da bi nešto moglo krenuti krivo, da bi mogla izgubiti posao zbog kojega je išla u Natchez. Prikladan izgled bio je od ključne važnosti. Odijelo na njoj. iako neugledno, bilo je najbolje koje je imala, a naočale, koje joj uopće nisu trebale, i kapica koja je skrivala crvenu kosu davali su joj. po njezinom mišljenju, izgled prave gospode.
Nadala sc također da joj daju i izgled prave guvernante. - K vragu - napokon je prošaptala sama za sebe. oslobađajući time dio nervoze koja se u njoj nakupljala proteklih par dana.
Ljudi koji su sjedili ispred nje okrenuli su se pogledavši u nju.
Grace se istom nasmiješi, ignorirajući muškarca, čije su crveno lice i nos prekriven crvenim kapilarama njezinom oštrom oku otkrivali stanovitu neumjerenost. Žena je pak bila punašna, tužnoga pogleda, sestra u potrebi - Grace je to jednostavno osjećala. Ukrcali su sc u Nashvillcu. Čekala je pravi trenutak da zapodjc-nc razgovor s njome. - Koja šteta - reče ona tiho. pokazujući na još uvijek impresivne ruševine još jedne predratne plantaže.
- Da. stvarno - odgovori joj žena. skrećući pogledom na nju. -Ja sam Grace O'Rourke. Iz New Yorka sam - reče Grace
pružajući joj ruku. Na trenutak se zabrinula jer je rekla svoje pravo ime, iako je bilo teško moguće da biju netko mogao prepoznati tako daleko od kuće.
-Ja sam Martha Grimes, a ovo je moj suprug Charles.


 

Pročitajte i ostale romane iz serijala (Koristite Pretragu da pronadjete knjige):

1. Nevina Vatra
2. Vatrena Oluja
3. Ljubicasta Vatra
4. Nepredvidivo Srce
5. Tamni Plamenovi
6. Rajska Vatra

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 3 Prosjek: 3]Leave a Reply