Mladoženje Mekgregorovih – Nora Roberts

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Kad čovek zađe u pozno doba svog života, vreme brzo prolazi, godine se samo nižu jedna za drugom. Treba uživati u svakom trenutku i živeti punim plućima.
Naravno, ja sam isto mislio i kad mi je bilo trideset godina!
Sad, kad mi je ostalo joi malo vremena, želim da vidim da su moji unuci našli ljubav, venčali se i osnovali porodice. Prvo su to uradile tora i Gven, zatim Džulija i Mek. Iz njihovih pogleda zrači sreća, a zadovoljstvo im se oseća u glasu. Svi su svili gnezda sa svojim srodnim dušama.
Zašto im je, da vas pitam, bilo potrebno toliko dugo?
Ha! Da mene nema, i dalje bi lutali naokolo, a Ana ne bi imala praunuče da ga ljulja na krilu i da ga razmazi, je li tako? Tražim li da mi budu zahvalni na tome? Ne, naravno. Sve dok sam ja glava ove porodice, radiću ono što je moja dužnost, ne tražeći nikakvu zahvalnost Moja je obaveza i zadovoljstvo da vidim da su se moji pilići udobno smestili u svoja gnezda.
Rekao bi čovek da će i ostali moji unuci slediti primer i skrasiti se kad vide kako u svom bračnom životu uživaju njihove sestre i braća. Ali ne, ne! Mekgregorovi su mnogo tvrdoglavi i nezavisni. Hvala Bogu što je tako.
Na sreću, još sam ovde i mogu da se pobrinem da se sve dobro završi. Gledao sam kako moje tri unuke prilaze oltaru i uzeo u naručje svoje prvo praunuče. Neki bi rekli da svuda guram svoj nos. Pih! Ja bih rekao da je to mudrost Shvatio sam da je krajnje vreme da malo te mudrosti prenesem na svog imenjaka, Danijela Kempbela Mekgregora.
On je fin momak , senzibilan i blagog temperamenta. I zgodan je. Liči na mene kad sam bio njegovih godina, što znači da mu pažnja ženskog sveta ne nedostaje. U tom grmu delimično i leži zec Kvantitet bez kvaliteta.
Našao sam način da to popravim.
Di Si je umetnik, Što je sasvim logično, lako ja uopšte ne razumem šta on to slika, postigao je lep uspeh zahvaljujući svojim radovima. Sad je tom dečku potrebna žena s kojom će da podeli svoj uspeh i život i koja će mu podariti decu, jer su ona najvažnija.

 


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 12 Prosjek: 2.7]Leave a Reply