Najmiliji nevernik

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Ispred konja i jahačice zemlja se prostirala u zelenu šumovitu dolinu, da bi se potom uzdigla u visoka, valovita brda, veliku granicu Dejlsa, sve dokle je pogled dopirao.
I sve što je pogled mogao da obuhvati, sva ta zemlja pripadala je Kelerdejl Holu, velikom imanju Templtonovih još od vremena Normana. Nekada su posedovali i više, ali je i sada Džordžina znala da po tom imanju može da jaše ceo dan, nikad ometana ni zaustavljena. Još uvek je to bilo malo, plodonosno kraljevstvo, a ona njegov blagonakloni podanik.
To joj je ulivalo snažan osećaj mira i sreće, jer je osećala da je oduvek sastavni deo svega — zemlje, porodice, veličanstvene stare kuće s njenim bleštećim prozorima, bršljanom obraslim kamenjem, visokim dimnjacima i ogromnim parkom. Džordžini je to bio dom i ona ga je svim srcem volela.
Skupila je svoje krupne, kose oči zbog vetra, a meke usne su joj se stegle. Sve je bilo kao i uvek, ali samo na površini. Sada je na vidiku bila nevolja, nevolja u obličju visoke plavuše i trebalo je ostati, jer je bila sigurna da ništa neće moći da ukloni Orijel Delafild: Malkolm se spremao da je oženi. Novi činilac je trebalo da bude pridodat savršenstvu, uznemirujući činilac koji će uzburkati mirne dane. Nelagodnost i lagani nesklad već su bili prisutni. Ona je želela da istupi direktno i dovede stvari u red, ali je osećala da na to nema prava. Bila je samo autsajder koji ih je sve bezrezervno voleo.

Džordžina i Zvezdana Prašina zafrktale su jednoglasno sasvim slučajno, ali je ona čvrsto obuhvatila kobilu nogama, sigurna da je i životinja osetila neodređenu atmosferu nesreće i nepoverenja koja se nadnela nad porodicom. Nekada davno ona bi o svemu tome porazgovarala sa Stivenom, ali to je bilo davno. Sada više nije mislila o njemu. Bio je izbrisan iz njenih misli, odagnan iz sećanja već četiri godine, i tako će i ostati.

 

Nastavak na strani broj 2

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 6 Prosjek: 3.5]Leave a Reply