Njena pjesma

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

JUDE DEVERAUX
NJENA PJESMA

Odlomak:

Južna Engleska
Januar, 1502.g.
Malo selo Moreton okruženo je visokim kamenim zidom. Sivilo toga kamenja činilo je ranojutarnju sjenu mnogim kućama. Dobro održavani putevi povezivali su zgrade. Iz središnjeg položaja zračile su visoke crkve i visoke, bijele zidine gradske vijećnice. U još slabom jutarnjem svijetlu, nekoliko pasa se protezalo, pospane žene su krenule prema gradu dok je četvoro ljudi čekalo, sa sjekirama na ramenima, da vratari otvore teška hrastova vrata uzidana u kameni zid.
Unutar jedne kuće, obične, uske, bijele dvokatnice, Alyxandria Blackett slušala je svakom porom u tijelu kada će zaškripati vrata. Kad je konačno čula škripu, ona uze meke kožne cipele i na prstima pođe prema stubama, koje su, na žalost bile na drugoj strani očeve sobe. Budna davno prije izlaska sunca, bila je odjevena već satima u običnu, grubu, vunenu haljinu. 1 danas, po prvi puta u životu nije s gađenjem pogledala svoje tijelo. Činilo se da je cijeli svoj život čekala da odraste, da bude visoka i da dobije obline. Ali, u dvadesetoj znala je da će uvijek imati ravna prsa i biti bez stasa. Barem, pomislila je uzdahnuvši, nije imala potrebu za korzetom.
U očevoj sobi, bacila je brz pogled kako bi bila sigurna da spava, prebacila suknju preko ruke i otišla dolje, preskačući četvrt koraka jer je znala da pod škripi. Kad je sišla dolje nije se usudila otvoriti prozor. Zvuk bi mogao probuditi njezina oca, a on je itekako trebao odmor. Stol je bio prekriven papirima i bojama i na pola završenim radom, što je njezin otac radio. Otišla je do zida i gledala s ljubavlju dva glazbena instrumenta koja su ondje visila. Sve pomisli na žaljenje što joj je Bog zaboravio dati fizički izgled nestalo je kad se sjetila svoje glazbe. Nova melodija i ton počele su se stvarati u njenoj glavi. Bila je to očito ljubavna pjesma.

Već član?
PRIJAVI SE ovdje»


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 3 Prosjek: 3]Leave a Reply