Nova šansa za ljubav

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Karen Swan
Nova šansa za ljubav


Tri grada. Tri godišnja doba. Jedna prilika za savršen život.

Kesi je bila suviše mlada kada je odlučila da se uda za prvog dečka s kojim je imala ozbiljnu vezu. Sada, deset godina kasnije, oseća se prevarenom i slomljenom. Brak joj se srušio, a nema ni stalno zaposlenje ni stan i mora da otkrije gde pripada i kakva osoba želi da bude.


Odlomak:

Keli Hartford je gledala kroz prozor taksija i osmatrala horizont u potrazi za orijentirom - jezerom, kulom ili izrazito visokim drvetom - kako bi se uverila da se kreću u pravom smeru. Od njene prethodne posete proteklo je tačno deset godina, u dan. Zaboravila je u kolikoj bestragiji, bogu iza leđa živi njena prijateljica. Prošli su pored nekoliko majušnih, seoskih kuća smeštenih u vresištu, a čitavim putem, dugim više od trideset milja, nisu sreli nijedna kola.

Nije joj bilo jasno kako Kesi to podnosi.

Zrak sunca koji je zasijao kroz prozor na trenutak ju je zaslepeo. Preturala je po tašni kako bi pronašla naočare za sunce. Zaboravila je koliko su ovde letnji dani dugi. Bio je kraj avgusta i sedam sati posle podne, ali nebo je i dalje bilo plavo kao da je podne. Tek nešto pre jedanaest sati sunce će odložiti žezlo i potonuti iza brda.

Taksi je skrenuo levo na raskrsnici naizgled beskrajnog puta. Ispruživši palčeve kao što joj je psihoterapeut pokazao, nastavila je brzo da kuca poruku. Ali ne zadugo. Kola su počela da poskakuju preko rupa pa je morala da se uhvati za naslon za glavu.

„Gospode", mrmljala je dok su je preopterećeni amortizeri bacakali unaokolo.

„Manje bih se truckala na kamili."

Turobni vozač nije ništa rekao, ali ovaj put, prepun rupa, predstavljao je orijentir koji je tražila. Ispred sebe je videla kuću i stubove sa skulpturama orla na vrhu, što je označilo početak imanja i kraj njenog dugog putovanja, koje je potrajalo čitav dan - pošto je na aerodromu Hitro presela na avion za Edinburg. Očajnički su joj bili potrebni tuširanje i malo sna pre žurke. Znala je da će jedva stići na vreme ako uhvati kasniji let. Da je krenula iz Njuarka, sletela bi pre tri sata i mogla čitavo popodne da se odmara i popriča sa ostalima. Ali koga ona to zavarava? Uvek leti sa aerodroma Džej-Ef-Kej, uostalom Bibi je izludela trudeći se da završi kolekciju - i maltene dobila srčani napad kad e Keli rekla da stvarno mora da ostavi posao i odleti u Škotsku na žurku. Ostalo im je još dve nedelje do izlaganja kolekcije i najmanje što je mogla da učini jeste da ostane do poslednjeg, „samo za ručni prtljag" i „kapija se zatvara" trenutka.


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 2 Prosjek: 2]Leave a Reply