Odbačena kćerka

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Leonora Strasser klečala je pokraj kreveta svog djeteta i promatrala vlažnih očiju njegovo rumeno lišće. Izraz Leonorinih očiju bio je bolan i tužno oklijevanje gušilo je osjećaj sreće za kojim je žudjela njezina zbunjena duša. Teška borba razdirala je srce dražesnoj mladoj ženi i uništavala je. Ono stoje morala činiti, što joj je nalagala njezina priroda, to će je istrgnuti iz otmjenog, udobnog doma, odvojiti od djeteta kojeg je ljubila svim svojim majčinskim srcem. Iznenada joj se učini nemogućim odvojiti se od djevojčice iako se to moralo dogoditi.

Nije je smjela, a niti mogla odvesti iz ove kuće u kojoj je živjela mirno, i povesti je sa sobom u neizvjesnu budućnost. A nije je smjela otrgnuti ni od oca koji će ionako svojim bijegom raniti do dubine srca. To je saznanje takoñer tištilo njezinu dušu. Njezin je muž bio tako dobar i mio, a nju je neprekidno mučilo što je morala živjeti kraj njega u laži. Tešku je krivnju natovarila na sebe kad se udala za njega bez ljubavi. A sada je krivnja postala još i teža što ga je htjela napustiti zauvijek... A ipak nije mogla drugačije. Nije mogla dulje živjeti životom laži jer bi inače još dublje utonula u krivnju i sramotu. A barem sramotu nije smjela unijeti u kuću Rudolfa Strassera. Toliko mu je bila dužna. Htjela je otići poštena, jer mu nije dulje mogla biti vjerna.

Dok se tako borila sama sa sobom, tiho su se otvorila vrata dječje sobe i Rudolf Strasser je ušao. Bio je mnogo stariji od svoje žene, vjerojatno barem dvostruko. Kosa mu je već posijedila na sljepoočicama, ali još je uvijek bio zgodan čovjek. Sretnim je pogledom obuhvatio majku i dijete. Tiho je pristupio krevetu male Dagmar i zastao kraj svoje žene. Leonora se prisilila umiriti, pa joj je čak uspjelo nasmiješiti se. Naučila je kroz sve te godine, otkada je bila Rudolfova žena, skrivati pred njim svoje osjećaje.

A ipak nije mogla drugačije. Nije mogla dulje živjeti životom laži jer bi inače još dublje utonula u krivnju i sramotu. A barem sramotu nije smjela unijeti u kuću Rudolfa Strassera.
Toliko mu je bila dužna. Htjela je otići poštena, jer mu nije dulje mogla biti vjerna. Dok se tako borila sama sa sobom, tiho su se otvorila vrata dječje sobe i Rudolf Strasser je ušao. Bio je mnogo stariji od svoje žene, vjerojatno barem dvostruko. Kosa mu je već posijedila na sljepoočicama, ali još je uvijek bio zgodan čovjek. Sretnim je pogledom obuhvatio majku i dijete. Tiho je pristupio krevetu male Dagmar i zastao kraj svoje žene. Leonora se prisilila umiriti, pa joj je čak uspjelo nasmiješiti se. Naučila je kroz sve te godine,
otkada je bila Rudolfova žena, skrivati pred njim svoje osjećaje.

Već član?
PRIJAVI SE ovdje»


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 0 Prosjek: 0]Leave a Reply