Pazi što želiš

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

LUCY FINN
Pazi šta želiš


Odlomak

Čula sam daje Noxen nekad bio zvan „Hicksville44 prema crvenokosoj učenici drugog razreda.
koja je u školu nosila modemu, dizajniranu torbu. Ona je rajčice nazivala „tahmahtoes“, stoga
mislim da vam to dovoljno govori. Do srednje škole slagala sam se s njom. Zavjetovala sam se kako ću čim uzmognem napustiti ruralnu Pennsylvania te živjeti negdje gdje se Starbucks nalazi već na prvom zavoju, umjesto da trošim sat vremena do prvog trgovačkog centra.
Do svoje dvadeset i prve, učinila sam ono što sam si obećala. E, pa kako sam se onda opet našla u Noxenu u svojoj dvadeset i sedmoj, kao samohrana majka s karijerom nasukanom o hridi? Jedan ludi događaj pokrenuo je cijeli lanac događaja koji su me iznenadno vratili u moje rodno mjesto, možda čak i za svagda. Ne znam je li susret s čovjekom po imenu Jake uistinu bila ljubav na prvi pogled, ili tek požuda, no ako žena može posrnuli u vlastitoj Iakoumnosti, onda sam to svakako bila ja. Ravine Patton, nezaposlena odvjetnica.
Razmišljala sam o svojoj Iakoumnosti već po milijunti put, dok sam stajala pred studenim prozorskim staklom odakle sam promatrala susnježicu koja je sve prekrila, uključujući i moj pet serijski BMW, koji je bio zadnji ostatak mojeg opstojanja kao odvjetnika iz Philadelphie. Bilo je to prekrasno vozilo metalik zelene Oxford boje, s bež kožom koja mu je prekrivala unutrašnjost. Automobil je bio fantastičan. No bila sam iskrena prema sebi, ne bih rekla daje moja nekadašnja karijera bila tako uspješna. Pri kraju moje prve godine studija, bila sam zamorena od poslovnog prava, te sam se potajice smijala na račun debeljuškastih partnera u tamnim odijelima, koji su se specijalizirali u povjerenstvima za nekretnine. Unatoč tom osjećaju nezadovoljstva, lošem slučaju otjecanja kiseline, kao i mrzovoljnom izrazu koji je stvorio bore oko mojih usta, i dalje sam ubirala finu hrpu novca, što se činilo jako dobro s druge strane gledano, a i moja je majka bila zadovoljna.
No da je bilo tko pomno sagledao moj život, shvatio bi da sam bila poprilično rastrojena, hranila se lošom hranom, te kupovala ispraznu modemu odjeću koja je i dalje s etiketama visjela u mom ormaru. Svoju sam kreditnu karticu mnogo koristila, a tako malo štedjela. Kada bi se konačno obrušila u mom stanu na Rittenhouse Squareu, nakon šesnaest sati rada dnevno, tu bi me dočekala jedino moja žuta mačkica Baby Kitty, i tada bi me obuzela nevjerojatna depresija. Stoga, kada se stvari zbroje, moj je uspjeh bio prividan. No, ipak moje sadašnje stanje, gledano sa strane, moglo bi biti ocijenjeno s četiri zvjezdice kao potpuni životni promašaj. Kosa mi je ovog jutra tražila dobro pranje. Osjećala sam bol u ramenima, ona se neugodno spuštala niz moja leda i činila me dodatno živčanom. Već tjednima nisam mimo spavala, bebu sam trebala kroz sat vremena odvesti do pedijatra, a kako sam uočila, sve je bilo prekriveno naslagama leda. Tijekom noći temperatura je pala na četrnaest stupnjeva, bez obzira što je bio tek tjedan do Dana zahvalnosti, a to još nije kalendarska zima.


 

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 14 Prosjek: 3]Leave a Reply