Podastreću ti svet pod noge

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Fin krajičkom oka promatrao Sijenu Torans. Za danas je završila, pa je pakovala stvari u torbu, verovatno se spremajući da pođe kući. Ali drugači su bili njegovi planovi. Pogled mu je bio prikovan za zgodno telo mlade žene, za njene duge noge i blago zaobljene bokove. Oboje su nosili ne baš komotne trenerke. Sijena se sagnula da podigne torbu i dok se uspravljala, ležerno je zabacila kosu vezanu u rep. Fin je bio u invalidskim kolicima, jer je u automobilskoj nesreći teško povredio levu nogu. Ali bilo je dana kad se osećao dovoljno dobro da hoda pomoću štapa, ali je njegova fizioterapeutkinja Sijena insistirala na tome da posle terapije koristi kolica. Iako su bila električna, običavala je da ga odgura do kuće, gde ga je predavala na brigu bolničaru Dejvu. Bolničar mu zapravo više nije bio potreban, ali Dejv je i kvalifikovani maser, a radio je i kao vozač.
- Uđite na piće - ponudio joj je. - Ne, hvala, Fine. Moram poći - odgovorila je fascinantno dubokim i prigušenim glasom.
- Kuda? Sledećem pacijentu? Već je šest sati! Ili možda svom momku? Sijena je oklevala na tren.
- Ne, ali dan mi je bio dug.
- Ili ne želite čak ni da popijete piće sa mnom? Složila je grimasu. Spretno je pregurala kolica preko rampe do puteljka, koji se pružao u predivnom zelenilu sočnog travnjaka uz raskošne cvetne leje. Nije bilo lepšeg imanja od vile Istvud na zaravni jednog brežuljka. Glavna zgrada izgrađena je u duhu tradicionalnog stila gradnje u Kvinslendu. S čela je krase prostrana natkrivena veranda, šiljati zabat i dvokrilna vrata. Ozidana je žutim kamenom peščanikom, a s njenog krova pruža se spektakularan pogled na reku Brizbejn.
- U principu ne negujem privatne odnose s pacijentima - oprezno je odgovorila. - Molim vas, nemojte to shvatiti lično. Uostalom, zaposlena sam i imam mnoštvo obaveza.


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 3 Prosjek: 4.3]Leave a Reply