Povredjeni ponos

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

- Dovedite tu ženu ovamo. Ne želim da bilo ko sa mnom zbija neslane šale - progunđao je Vilijam.

Njegov stražar je uviđavno utišao bujicu oduševljenja kad je čuo gospodarov nezadovoljni ton, ali i dalje je odisao pozitivnim iznenađenjem i euforijom. Zamisli ako je to zaista ledi Margareta? A navodno se zaklela, kad je pre nekoliko meseci odbila prosidbu njegovog gospodara, da u ovaj zamak nikada nogom neće kročiti! Ala će ovaj događaj biti za priču! Pa još kad ga svedoci, kao on na primer, dobro zabibere raznim sočnim detaljima! Ali držao je jezik za zubima pred gospodarom, jer je dobro poznavao svako njegovo raspoloženje. A ovo sad svakako nije za šaljivo ćeretanje. Zato je potrčao nazad niz stepenice, da ne propusti ništa od događaja u dvorištu.

Kako ih je samo grdila ta dama što nisu hteli odmah da joj otvore! Nije psovala, kao što ume njegova Meri, bila je previše fina za to, ali videlo se da je navikla da komanduje, a i da je slušaju kad to radi. U svojoj jurnjavi samo što nije naleteo na grupicu koja je krenula uz stepenice. Jedva se zaustavio na vreme da ih ne obori. A ipak je u trenutku opazio kako ga je ta dama ošinula ledenim pogledom. Zastao je da ih propusti. Na svetlosti velike sveće videlo se da je mlada i lepa, mnogo lepša nego što mu se u prvom momentu učinilo dole u mraku kod kapije. Uh, ako je to zaista ledi Margareta! Što će to biti dobro!

Ugušio je zadovoljni smeh. Posle svega što je priredila njegovom gospodaru, došla mu je na noge, sama. Od te nove pomisli trnci su mu prošli niz kičmu.

Sad će da mu je odvedu gore, a onda će njih dvoje da ostanu sami u sobi... I ko zna šta sve tamo može da se desi. Gospodar bi mogao pametno da iskoristi ovu jedinstvenu priliku. Posle ne bi mogao niko da ga optuži da je uradio bilo šta loše, kad je ona ovamo došla dobrovoljno. Da njemu na noge dođe neka takva lepa i mlada naslednica, lako bi obezbedio da ona posle mora da se uda za njega, da bi sačuvala ugled i čast! Odavde ne bi mogla tako lako da pobegne kao iz Metonbridža, za koji su čuli da je pun tajnih prolaza. Ne, ovde bi je svi dobro čuvali za njihovog gospodara.


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 2 Prosjek: 5]Leave a Reply