Prilika za ples – Deana Kameron

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Kraj devetnaestog veka u Americi. Glamur i sjaj Brodveja privlače sve one gladne uspeha pod svetlima pozornice. Međutim, samo nekolicina dobija priliku da snove pretvori u stvarnost.

Prošlo je trinaest godina od kada se Peper Makler doselila u Njujork. Bez materijalne sigurnosti i uprkos tome što sreća nikako da zakuca na njena vrata, lepa i puna života, Peper se neumorno bori da plesom ostvari uspešnu karijeru. Istovremeno, Robert, sin vlasnika malog pozorišta koje je odavno iza sebe ostavilo najbolje dane, namerava da preuzme posao svog oca.
Kada se njihovi putevi ukrste, Peper vidi priliku da vrati davno izgubljenu ljubav. Ali, nimalo ne sluti da Robert ima sasvim drugačije planove... Da li će zajedno uspeti da stvore neki bolji svet i ostvare svoje snove?

„Čarobno... čista strast i nezaboravan talas nežnih emocija i dirljivih trenutaka!“ ‒ Dejli mejl

„Izvanredna knjiga bogata raskošnim detaljima i spletkama njujorškog visokog društva. Neverovatna zabava od početka do kraja.“ ‒ Gardijan

 

 

Odlomak:

Inspicijent je punih sat vremena sedeo na stolici kraj podnih reflektora, grčeći prste oko drške svog štapa i ćutke posmatrao jutarnju probu vodvilja. Nijednu ispravku niti pohvalu nije izustio, čak ni uobičajenu žalbu na minut koji treba dodati ili oduzeti. Harland Stenli je kupovao vreme.
Ali sada, dok je Peper Makler pogureno sedela na stepeniku kulisa letnjikovca, sa kolenima skupljenim do brade, tako da joj je porub crne duge haljine dosezao do gornje ivice dubokih cipela, gledala je kako Stenli udara čeličnim vrhom svog štapa po daskama, ne jednom, već triput, u brutalnom pozivu na tišinu.
Muzika momentalno prestade, glasovi utihnuše. Zato su i bili tu, iz tog razloga je na tabli bilo istaknuto obaveštenje o tome šta se očekuje od izvođača i pozorišnih radnika. Bez izuzetka, bez izgovora. Čak je i kostimografkinja sedela na drvenom sanduku i krpila pocepani porub ogromnih zelenih kariranih pantalona.

Nastavak na strani broj 2

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 3 Prosjek: 3.7]Leave a Reply