Savršena sreća

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Santa Montefjore - Savršena sreća

Glavna junakinja knjige, Anđelika Larivijer, ima gotovo sve što se može poželeti: zgodnog i uspešnog muža, dvoje dece, uspešnu karijeru pisca za decu, kao i četiri prijateljice, Kejt, Skarlet, Leticiju i Kendas. U isto vreme kada im prva od njih saopštava da je trudna posle kratke ljubavne avanture kojom je želela da se osveti nevernom mužu, Anđelika na jednoj večeri upoznaje Džeka Mejera, vlasnika vinograda u Južnoj Africi i poznatog zavodnika. Između njih se rađa simpatija koja se razvija preko imejl prepiske.
Posle njegovog ponovnog dolaska u London i nekoliko strasnih poljubaca, ona će prihvatiti njegov poziv da otputuje u Kejptaun. Međutim, jedan dramatičan događaj i jedno potresno otkriće trgnuće Anđeliku iz ljubavnog zanosa.

Odlomak:

Sreća u životu zavisi od toga kako razmišljamo.
U potrazi za savršenom srećom

London
Septembar 2008
Andelika Larivijer navuče gaće s eclastinom i pogleda se iz svih uglova u luksuznom kupatilu projektovanom po njenoj želji u Smolbon ov divajzisu. Ogledala su prekrivala tri zida kupatila i deo četvrtog, iznad dva umivaonika na kojima su gorele diptik sveće, a parfemi u lepim staklenim bocama ukrašavali bledu mermemu površinu. Anđelika je volela lepe stvari: sunčev sjaj koji se prelama kroz orošenu paukovu mrežu, izmaglicu nad površinom jezera nalik ogledalu, stari stakleni luster, zvezde, pun mesec, Pariz, parfem, setne tonove violončela, plamen sveća, intenzivno crnilo vresa, sneg Još lepša od stvarnosti bila je njena mašta. Minuciozni poput začarane bašte, snovi su joj se razlivali po stranicama maštovitih dečjih romana u kojima život nema granica, a lepota može imati svakakvo obličje. Najviše od svega Andelika je volela ljubav jer nije bilo ničeg lepšeg od nje.
Dok je razmišljala o tome kako vreme brzo prolazi, misli su joj odlutale do onog prvog poljupca u Parizu, ispod ulične svetiljke na Trgu Madlen. Olivije je više nikada nije tako poljubio, a ona više nikada nije doživela omamljujući osećaj da joj stotinu tananih pčelinjih krilca golica zidove trbuha. Ljubio je on nju i posle toga, samo što se muževljev poljubac razlikuje od ljubavnikovog. Prvi poljubac se ne može ponoviti.

Već član?
PRIJAVI SE ovdje»


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 1 Prosjek: 5]Leave a Reply