Strah od ljubavi

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Milen Perije se nervozno vrpoljila na stolici. Cele prethodne noći oka nije sklopila. Njen sin Kristof imao je upalu uha i sve vreme je plakao od olova. Iako je bio krupan četvorogodišnjak, tražio je da ga sve vreme drži u naručju i nosi po sobi. Sada su je leđa toliko bolela da je s mukom sedela. Pokušala je da obuzda zevanje, ali uzalud. Gospodin Legran pogledao ju je s neodobravanjem i ona mu je, umesto izvinjenja, uputila osmeh.

Bila je toliko umorna da joj se činilo da se sve vreme bori na tri fronta: u sudnici sa svojim, uskoro bivšim, mužem Žanom Perijeom, koji je želeo da joj oduzme starateljstvo nad Kristofom, u sopstvenom domu pokušavajući da uspešno igra ulogu samohrane majke, i u redakciji, gde se trudila da, po svaku cenu, podigne tiraž političkog mesečnika Etual, čiji je urednik bila. Ali ma kako se trudila, činilo joj se da gubi na svakom polju.

- Potreban nam je profesionalac sa svežom vizijom da nam ukaže na to gde grešimo poslednjih godinu dana i da nam pomogne da osmislimo novu koncepciju svakog časopisa. Nažalost, neke od njih moraćemo da ugasimo, ali nadam se da nijedan novinar ni urednik neće biti otpušten, već samo prebačen u drugu redakciju - Legran je pokušavao entuzijastično da govori, ali bilo je očigledno da je i sam veoma zabrinut u vezi s budućnošću svoje izdavačke kuće.

Njegova zabrinutost prešla je na Milen. Više nego ikad trebao joj je posao isolidna plata, jer ako je želela da pobedi bivšeg supruga na sudu i dobije starateljstvo nad sinom, morala je da dokaže da je materijalno sposobna da brine o Kristofu. Pomislila je kako bi njen bivši likovao ako bi ostala bez posla. Iskoristio bi priliku da joj, po ko zna koji put, maše novcem pred nosom i da se šepuri u svojoj vili na Monparnasu. Glasno je uzdahnula i time je ponovo privukla namršteni pogled gospodina Legrana.

 

Nastavak i link za roman na strani 2

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 3 Prosjek: 2.7]Leave a Reply