Susret sa sudbinom

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

AMORETA
Susret sa sudbinom

Odlomak

U pola dva, početkom juna, Megi Demarko stajala je u predvorju crkve Svetog Atanasija, obučena u predivnu belu venčanicu, čekala da je otac odvede do oltara i preda u nežni zagrljaj mladoženje, ljubavi njenog života.

U šesnaest do dva, Megi je još uvek čekala.

U minut do dva, sve okupljene zvanice su shvatile da Megi i dalje čeka.

Kao i one, uostalom.

U dva i dvanaest... još uvek je čekala.

U dva i šesnaest, telefonski pozivi, mejlovi i SMS poruke poslati su mladoženji kako bi ga upozorili da - malkice kasni na sopstveno venčanje!

U dva i dvadeset sedam, Megin otac, kum, otac okasnelog mladoženje i deset svatova krenuli su u potragu za ljubavlju života Megi Demarko.

U dva i četrdeset osam, konačno je postalo jasno da mladoženja nije doživeo saobraćajku na putu do crkve. Nije ga strefio srčani udar, nisu su ga kidnapovali, a nije doživeo ni iznenadan gubitak pamćenja. Samo je otišao u nepoznatom pravcu, ne obavestivši mladu da se u poslednjem trenutku predomislio u vezi s njihovim zajedničkim životom.

U tri sata i pet minuta, priznavši najzad da je njeno savršeno venčanje propalo, baš kao i ona, Megi Demarko strgla je veo s tijarom i istrčala iz crkve. Rastrzana između suza i gneva, zaklela se da se nikada neće udati, a ako ikad pronađe svog bivšeg ljubljenog verenika, protrešće i umlatiti strašljivu vašku onim što joj ostane od bidermajera vrednog pet stotina dolara.

Već član?
PRIJAVI SE ovdje»Cijeli roman "Susret sa sudbinom" »

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 0 Prosjek: 0]Leave a Reply