Izmedju dva sveta

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Let za Big River bio je otkazan u poslednjem trenutku. Zbog toga je Loren Doson bila primorana da odleti u Poston, a odatle da uzme mali privatni avion do mesta Kroford, i time već ionako dugačko putovanje produži za još četiri sata. Da nevolja bude veća, nije mogla da se sastane sa predstavnikom Biroa za indijanska pitanja sa kojim je bilo dogovoreno da je sačeka na aerodromu u Big Riveru. Na prvom sletanju pozvala je Oskara Maksvela.

- Ne brini, dušo - uveravao je. - Ni let preko Kroforda nije loš. Pozvaću tamošnji aerodrom i pobrinuću se da te neko sačeka. A kad budeš stigla do Parkera, ja ću biti tamo.

Hteo je da kaže još nešto, ali su preko razglasa pozivali putnike da uđu u avion i ona je prekinula vezu. Kada je posle nekoliko sati njen avion sleteo na privatni aerodrom, poruka je već čekala. Pratilac će doći po nju u dva sata posle podne.

- Dovraga! - uzviknula je očajnički. Na putu je još od jedan sat ujutru i sada treba da čeka još dva sata. Ali, bar će imati pratnju.

- Odmoriću se malo - rekla je službeniku i pokazala ka suprotnom kraju prostorije. - Ako me neko traži recite mu gde sam.

Mladić u sivoj uniformi nasmešio se ljubazno.

- Imali ste naporan let?

- Nepodnošljivo dugačak - uzvratila mu je osmehom.

Iz jednog ormarića izvadio je mali jastuk. - Izvolite, gospođice Doson.

Samo se vi odmorite. Bilo ko da dođe reći ću mu gde ste.

Kliknite broj 2 za nastavak...

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 2 Prosjek: 5]Leave a Reply