Taj muškarac

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Elizabeth Darcy
Taj muškarac

Saznavši istinu o svom rođenju Kenrick Westmoreland se iz primernog dečaka pretvara u buntovnog mladića, i surovog muškarca. Ono što je Mon Saint Michel bila za osvajače, to je Kenrickovo srce za sve ljude oko njega - tvrđava okružena kamenom, a ispunjena hladnoćom i mrakom. On ne oprašta i ne veruje nikom.
Vuk nikad nije bio lovina, dok se jedna mala srna nije usudila da ulovi zver i tako dobije opkladu.

Priča inspirisana Westmorelad serijalom ("Kraljevstvo snova", "Whitney, ljubav moja" i "Prije tebe") koji je napisala Judith McNaught.

Odlomak

Južna Škotska, zima 1995.

Devojčica školskog uzrasrta stajala je naslonjena na vanjski deo kamenog zida koji je ograđivao malu. srednjovekovnu crkvu i igrala se sa snežnim loptama koje je sama napravila. Podigla se na prste i provirila iza zida da bi se uverila da su njeni roditelji još na onom istom mestu gde su bili i pre pet minuta, kad je zadnji put proveravala. Videla je svoju majku kako stoji pored oca, njena glava mu je na ramenu, a rukom je grli oko struka.Otpuhnula je izražavajući tako osećaj dosade i pogledala u nebo. Teški sivi oblaci sakrivali su sunce od ljudi, posipajući ih sitnim, belim pahuljicama. Zato i jeste ovako hladno. Mrzovoljno je pomislila devojčica, trljajući svoje, vunenim rukavicama zaštićene ruke i otresajući mokre pahuljice sa debele, vatrenocrvene pletenice koja joj je izvirivala iz kape i spuštala se do polovine leđa.- Ma, sad ću ja napraviti sunce na zemlji, - govorila je obraćajući se sivim tim oblacima koji su već puna tri meseca sakrivali od nje sunce koje je toliko volela. Volela je ona i sneg. ali sunce više.Spustila se na kolena da bi napravila još ledenih lopti od kojih je kasnije napravila njeno sunce na zemlji. Bilo je veliko, belo, sa belim zracima umesto žutim, ali dok ga je gledala kao da ju je grejalo.- Hajde, Henry, najebali smo ako nas uhvati mrak, - čula je jedan hladan, kao grmljavina prodoran muški glas iza svojih leđa.Naglo se okrenula da bih videla kome on pripada jer joj je bio sasvim nepoznat, a imao je i tvrd engleski akcent koji nije bio čest u Škotskoj. Njoj u susret su velikom brzinom, kao da ih hiljade vragova juri, prilazlila dva konjanika. Išli su ravno prema njoj, a taj koji je svojim ledenim glasom grmeo na tog Henrya koji je, nešto sporije jahao iza nje, nije gledao ispred sebe nego je pazio da ne izgubi svog saputnika. Izgledalo je kao da mu je njegov život bio važniji od sopstvenog.Konj na kom je "hladni vrag", kako ga je devojčica nazvala, jahao bio je najlepša životinja koju je ona ikad videla. Raširila je svoje zelene oči i kao hipnotisana gledala u životinju koju je njen jahač vodio pravo na nju.


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 17 Prosjek: 2.9]Leave a Reply