Tajna čežnje

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

„Ti si prilično živahna djevojčica."
Lizz se posve umiri. Još nikada nije bila tako blizu nekome muškarcu. Njezine su grudi bile gotovo bolno stisnute uz njegova prsa, a toplina njegove kože pekla ju je čak i kroz haljinu. Kada joj do nosa dopre ugodan miris sandalovine i kože, ona zbunjeno sklopi oči. Iznenada je shvatila da se nije borila samo protiv napada, već i protiv muškarca samog. Njegov dubok, hrapav glas izazivao joj je čudne tmce duž leda.
„Sada ću maknuti ruku s tvojih usta. Obećavaš li mi da nećeš vrištati?"
Lizz ponovno kimne.
Njegov stisak popusti i on oklijevajući odmakne ruku. Lizz je šutjela. Koliko god bi bila rado dozivala u pomoć, ipak je šutjela. Sam Bog zna što bi joj taj čovjek učinio ako se ne bi držala njegovih pravila.
„Biste li me sada pustili... molim? Boli me."
„Samo ako obećaš da nećeš otrčati i dozivati pomoć."
Lizz je kratko oklijevala: „Samo ako vi obećate da nemate nikakve zle namjere."
On je stisne gotovo prijateljskom gestom. „Dajem ti časnu riječ."
Smiješak u njegovu glasu ponovno pojača Lizzinu mrzovolju, pa čvrsto stisne usne kako mu ne bi primjereno odgovorila. Toj je bezobraznoj hulji dakle zabavno što ju je nasmrt prestrašio.
„Dobro, neću vrištati. Obećajem", reče Lizz pokorno.
,,A što je s bježanjem?" upita njezin napadač prijateljski.
Ona duboko uzdahne i ponosno podigne glavu. „To ne mogu obećati. Ja..." Što god daje htjela reći, zaboravila je kada je podigla pogled prema njegovu licu. Nosio je kacigu koja mu je prekrivala pola lica, pa ipak, Lizz je znala da još nikada nije srela privlačnijeg i opasnijeg muškarca. Crna kaciga bila je vjerna imitacija sokolove glave, pri čemu je kljun služio kao zaštita za nos. Ispod toga razabrala je izražene jagodične kosti i snažnu bradu. Smionost i ponos, proletjelo joj je glavom. Bio je to čvrst karakter, čvrst i nepopustljiv. Ne, od toga muškarca ne treba očekivati milost.
„Čini se da si ti žena koja ne daje olako svoju riječ", reče on s odobravanjem i pusti je.
Lizz odmah ustukne.

Nastavak na strani broj 2

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 5 Prosjek: 4]Leave a Reply