Tajna čuvana sedam godina

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Đanluka Benedeti zainteresovano je posmatrao neukusno odevenu ženu. Nosila je pantalone koje joj nisu pristajale i bezoblični blejzer, a pritom bi zaista imala potencijala kad bi skinula taj smešni šešir, raspustila kosu i, naravno, kad bi obukla nešto pristojno. Bila je tako građena da je bez truda izgleda očaravajuće: visoka, dugih vitkih nogu i lepog držanja, a fascinantnu živahnost očigledno je pokušavala da potisne.

Baš u tom trenutku zamahnula je nogom da udari o pod, međutim, zastala je usred pokreta. Pogled mu je pao na njene crne kožne cipele s viskoim potpeticama s jarkocrvenim ukrasnim cvetom. Preterano ženstvene za tako odvažnu damu...

- Vratite mi novac! - zahtevala je besno. Đanluka je prepoznao australijski akcenat.

Drugi muškarac odmeravao ju je od glave do pete dok su ostali prolaznici u širokom luku obilazili lepu brinetu, koja je prkosno gledala u prodavca na kiosku. Đanluka je pomislio da je ona kao tempirana bomba.

Posle kratkog premišljanja, njena desna noga ipak je uz tresak završila na trotoaru.

- Nikud ne idem dok mi ne vratite novac. Imali ste vremena četrdeset osam sati, a na vašoj internet stranici piše da nadoknade izvršavate u roku od dvadeset četiri sata.

Đanluka je vratio mobilni telefon u džep. Onda je izašao iz kafea, u koji je ovde, u Rimu, često navraćao, i pohitao je u pomoć nepoznatoj ženi. Od svoje bake Sicilijanke naučio je da uvek treba da pritekne dami u nevolji.

- Gospođo, mogu li da vam pomognem?

Jedva da ga je pogledala.

- Nisam gospođa, nego gospođica! I ne možete mi pomoći. Odlično se i sama snalazim. Bežite i sklapajte te poslove s drugim turistima.

Prišao joj je na korak udahnuvši miris lakog cvetnog parfema, preterano razigranog da bi odgovarao ovakvoj ženi.


Čitaj roman "Tajna čuvana sedam godina"»

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 1 Prosjek: 3]Leave a Reply