Tajna orhideje – Lucinda Riley

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Julia Forrester slavna je pijanistica i ima život iz snova – predivan dom u Provansi, supruga u kojeg je neizmjerno zaljubljena i obožavanog sinčića. Na vrhuncu njezine sreće i uspjeha, događa se stravična tragedija. Julia je shrvana gubitkom i povlači se u osamljenu kućicu u Engleskoj gdje se potpuno prepušta tuzi. Tajna OrhidejeKada upozna Kita Crawforda, naočitog gospodara Warthon Parka, u Juliji ponovno zaiskri volja za životom. Ni ona ni Kit tada nisu svjesni da su njihove sudbine nerazdvojno isprepletene još odavna. Počinje nevjerojatna odiseja u prošlost, od otmjenih engleskih salona prije Drugog svjetskog dana do egzotičnog Tajlanda naših dana…

Odlomak:

U Sijamu ljudi smatraju da kad se muškarac zaljubi u ženu — duboko, strasno, neopozivo — bit će u stanju učiniti sve daje zadrži, da joj ugodi, postigne da ona njega cijeni više od svih drugih.
Jednom davno bio je jedan princ Šijama, koji se upravo tako zaljubio u izuzetno lijepu ženu. Udvarao joj se i osvojio je. ali ipak. tek nekoliko noći prije vjenčanja i proslave u kojoj je trebao sudjelovati cijeli narod, plesati i veseliti se. princ je osjetio nelagodu.
Znao je da joj na neki način mora dokazati svoju ljubav, i to takvim junačkim djelom kojim će je zauvijek vezati za sebe.
Morao je naći nešto što je bilo rijetko i lijepo baš kao i ona.
Nakon dugog razmišljanja pozvao je k sebi svoje tri najvjernije sluge i rekao im što moraju učiniti.
"Čuo sam priče o crnoj orhideji koja raste u našem kraljevstvu, visoko u planinama na sjeveru. Želim da je nađete i donesete mi je u palaču da je na dan vjenčanja mogu dati svojoj princezi. Onoga koji mi prvi donese orhideju nagradit ću blagom i postat će bogat čovjek. Ostala dvojica neće poživjeti dovoljno dugo da vide moje vjenčanje."

Nastavak na strani br. 2

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 1 Prosjek: 5]No Responses

Leave a Reply