Tri čuda

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Kako se Julianna Skeffington spuštala niz stube prema vrtu, glazba i glasovi šest stotina pripadnika društvene kreme koji su nazočili balu pod maskama u otmjenoj ladanjskoj kući postajali su sve tiši. Golemi park simetrično raspoređenih gredica cvijeća bio je osvijetljen bakljama i preplavljen kostimiranim uzvanicima i brojnim slugama u livrejama. Otraga, u mraku, nalazio se labirint od živice. Bilo je to odlično mjesto za skrivanje, ujedno i glavni razlog zbog kojeg se Julianna upravo tamo uputila.

Podigavši rub krinoline - jer bila je prerušena u Mariju Antoanetu - počela se žurno probijati kroz gomilu vitezova u žičanim košuljama, dvorskih luda, gusara, kraljeva i kraljica, likova iz Shakespearovih drama te cijelo čudo domaćih životinja i stvorova iz džungle.

Krivudajući stazom između njih, hitro je stala u stranu kako bi izbjegla sudar sa "stablom" s čijih su ruku u obliku grana visjele jabuke od crvene svile. Stablo joj se uljudno naklonilo pa obujmilo oko struka damu prerušenu u mljekaricu.

Žurno je produžila do sredine vrta, gdje se plesalo uz glazbu sastava smještenog između dviju fontana. Ispričavši se, zaobišla je visokog muškarca prerušenog u crnog mačka, koji je prislonio usnice uz uho sive mišice, kako bi joj nešto šapnuo. Ipak, nije propustio nakratko se zadivljeno zagledati u Juliannin duboki dekolte. Drsko joj namignuvši, nastavio se udvarati slatkoj maloj mišici.

Zgranuta razuzdanim ponašanjem uzvanika, osobito ovih u vrtu, kratko se osvrnula prema kući i na svoje zaprepaštenje ugledala majku kako izlazi iz balske dvorane. Bila je u društvu Julianni nepoznata muškarca, a kad je zastala nasred terase i pogledom počela pretraživati vrt, postalo je savršeno jasno da je pošla u potragu za njom. Budući da je bila obdarena instinktom psa goniča, posve je razumljivo da je nagonski usmjerila pogled točno prema mjestu na kojem je Julianna stajala. Bio je to znak za uzbunu. Istog trenutka Julianna je gotovo trčećim korakom produžila prema živici. Ali prije nego što se sakrije u labirintu, morala je zaobići još jednu prepreku: bučnu skupinu muškaraca koji su stajali u sjeni krošnje jednog od stabala i grohotom se smijali klaunu koji je pokušavao žonglirati lopticama. Strahujući da bi na otvorenom prostoru bila izložena majčinu pogledu, umjesto da prođe ispred njih, odlučila se prikrasti labirintu tako da se provuče iza njihovih leđa.


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 3 Prosjek: 4]Leave a Reply