U senci hibiskusa

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Evelin je samo na trenutak pomislila da zamoli vozača taksija da zastane pored nevelike hacijende, u kojoj je bila smeštena kafana. Bila je žedna, ali joj se nije ulazilo u neuglednu kafanu. Šta je tu mogla da popije? Tekilu?
Sa čežnjom se prisetila koktela koga je obično naručivala na terasi nekog hotela, dok bi sedela u senci crvenog hibiskusa i gledala u bistro, tirkizno more i plažu sa najfinijim peskom. Koktel je dobijala poslužen u kori kokosovog oraha, čijem su se mleku dodavali džin, limunov sok i višnja marela. Ispijala bi ga polako, sa uživanjem, sva uronjena u iskričavi i hipnotički sjaj hotelske zone, u kojoj je čovek mogao da dobije sve što bi poželeo.
Tamo se oseeala bezbednom. Sa svakim kilometrom kojim se udaljavala od mora i približavala džunglama u unutrašnjosti poluostrva Jukatan, rasla je i njena strepnja, i osećaj nelagodnosti.
Jedva je naterala sebe da uđe u taksi i sa aerodroma u Meridi sa zaputi ka Izamalu. Iako je vozač bio veoma ljubazan i dobronameran prema njoj, to je nije oslobodilo napetosti i očekivanja neke neprijatnosti. Malo se opustila kada je vozač, ušavši u Izamal, zastao da se raspita za kuću doktora Nejta Neligana, kod koga se ona zaputila. Čovek, koji ih je uputio na pravu adresu, je sa poštovanjem govorio o Nejtu, što je vozač uvažio i od tada se još srdačnije postavio prema Evelin.
Bio je uzbuđen kada je zaustavio automobil nedaleko od male, prizemne kuće, u kojoj je ž.iveo doktor koji je uživao veliko poštovanje meštana. Otvorio je vrata Evelin i pomogao joj da izađe, ali je on ponovo seo u automobil, iako je vapio za tečnošću. Evelin mu je na engleskom poručila da će mu doneti vode, a on je njoj na španskom rekao da će je čekati koliko god bude bilo potrebno. Iako nisu razumeli jedno drugo, oboje su intuitivno protumačili upućene im reči.

Nastavak na broju 2

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 0 Prosjek: 0]Leave a Reply