Zauvijek njegova Trešnjica

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

RAINE MILLER
Zauvijek njegova Trešnjica


Elaina Morrison oduvijek je voljela Neila McManusa. Ne sjeća se trenutka kad nije bila zaljubljena u njega. I nakon tužne tragedije i dugogodišnje razdvojenosti, ljubav i dalje traje... Sve dok surov život ne pregazi njezino srce i ne razbije njezine snove u tisuće komadića. Elaina tada saznaje koliko je teško pustiti osobu koju voliš. Stvarni život nema nikakve veze s romantičnim snovima, a naši glavni junaci znaju to dobro. Stvarni je život velika pušiona i ostavlja bolne ožiljke. Ali Neil ne namjerava odustati. On je vojnik koji je godinama čeznuo za svojom djevojkom i žrtvovao sve kako bi je konačno dočekao. Neil je preživio mnoge bitke, a ovu ne smije izgubiti, nikako. Ima plan. Nastavit će se boriti i uvjeriti Elainu u ono što on već zna... Da će ona zauvijek biti njegova Trešnjica.
Presuda: Ako vam se svidio serijal Afera Blackstone, Zauvijek njegova Trešnjica je knjiga koju morate pročitati. Uvijek sam se pitala o ovom paru jer smo iz priče o Ethanu i Brinne saznavali ponešto i o njima, ali dobiti kompletnu sliku o tome kako su se zaljubili Neil i Elaina… VRIJEDILO JE ČEKATI!

Odlomak

Sjećam se kad sam ga prvi put ugledala. Tog prvog trenutka kad su nam se putovi susreli. Ta se uspomena urezala u moje pamćenje neizmjernom jasnoćom. Jasna je poput finog kristala kroz koji prolaze jarke zrake sunca.
Bilo mije deset godina kad gaje moj brat lan doveo k nama na večeru. Sjedio je nasuprot meni za našim obiteljskim stolom. Vjerojatno sam izgledala kao potpuni idiot što sam tako buljila, ali činilo se da mu to ne smeta. To je bilo dobro jer ni tada nisam mogla skinuti pogled s njega. Kad su ga moje dječje oči prvi put ugledale, Neil je bio prekrasan. Jednostavno prekrasan.
Nije bilo važno što je bio sedam godina stariji od mene i što nije pokazivao ni trunke zanimanja za suhonjavu djevojčicu s aparatićem za zube, koja se ni izbliza nije mogla nazvati lijepom.
Virkala sam prema njemu žvačući mamino slasno pecivo, a on mi je namignuo kad mi je uhvatio pogled. Sjećam se kako me zbog toga obuzeo neobičan osjećaj, kao da se sve u meni preokrenulo i pretvorilo u kašu. Onako sramežljiva i smetena, pokušavala sam prihvatiti činjenicu da sam upoznala dečka za kojeg sam se željela jednog dana udati.
Da, tako je. Zaljubila sam se u Neila McManusa još kao dijete. Bila sam posve sigurna u svoje osjećaje, isto kao što sam bila sigurna i u to da osjećaji nisu bili obostrani. Tijekom godina viđala sam ga s mnogim djevojkama. Ne mogu se sjetiti jedino je li mi rekao nešto one prve večeri kad smo se upoznali. Sjećam se da je moju majku gledao očima punim poštovanja i kako joj je zahvaljivao na izvrsnoj večeri. To me očaralo, čak i tada. Unatoč tome što mi je bilo tek deset, mogla sam vidjeti na njemu koliko duboko cijeni što ga je moja majka tako toplo primila u svoj dom. Odmah mi je bilo jasno da Neil nije bio naviknuo na ugodne večeri za obiteljskim stolom. Cijenio je nešto što sam ja svaki dan uzimala zdravo za gotovo. Bio je mlad dečko kojeg je moj brat dovukao kući tko zna odakle, i tko zna iz kakve nevolje, ali odmah na početku postao je nešto više od toga. Barem meni.
Neil je nakon te prve večeri Često navraćao k nama. Katkad se činilo da je on moj novi brat koji se tek doselio. A katkad ga ne bi bilo tjednima i kad bi se pojavio, njegove tamne oči imale su tmuran pogled. Njegov život kod kuće očito je bio sranje. Nije imao mamu, već samo nekakvog tatu koji i nije baš mario za njega. Mojeg tate također često nije bilo kod kuće, ali to je bilo zato što je morao puno putovati zbog posla. Nedostajao mije otac, naravno. Pretpostavljam da stoga nije bilo čudno što sam se vezala za drugu stariju mušku figuru koja je uvijek bila ljubazna prema meni i koja se nije ponašala kao da sam kužna.
Neil me zvao Trešnjica, zbog boje moje kose. Tu se moram složiti s njim. Boja moje kose doista se mogla usporediti s bojom tamnih trešanja - bila je gotovo crna, ali duboko prožeta crvenim tonom. Neil mije bio rekao da imam prekrasnu kosu i taj mali znak pažnje bio je dovoljan da moje samopouzdanje procvjeta. Prihvatila sam njegov kompliment i zauvijek ga nosila sa sobom.
Sjećam se i trenutka kad mi je prvi put dodirnuo kosu. Ta je uspomena savršena poput dana kad se to dogodilo i ne bih je mogla zaboraviti čak ni da želim. Jer to je ujedno bio i prvi put da me spasio...


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 3 Prosjek: 2.7]Leave a Reply