Ako prevarite

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Roman Ako prevarite priča je o Ethanu MacCarricku i treći je dio ljubavne trilogije o tri brata iz Škotske koji žive opasne živote protkane mračnom žudnjom i smrtonosnom kletvom.

Ethan MacCarrick bio je beskrajno naočit momak sve dok moćan plemić nije naredio da ga unakaze zbog prijestupa koji nije počinio. Da bi se osvetio, učinio je sve kako bi plemića odveo u bankrot, a njegovu obitelj protjerao iz njihova doma. No to nije pomoglo ublažiti njegov gnjev. Deset godina kasnije, nadmena, tajnovita ljepotica očara Ethana. Bila je to kći njegova neprijatelja. Napokon je mislio da će dobiti osvetu za kojom je žudio: obećat će joj brak, zavesti ju, a zatim odbaciti. Kad je obeščašćena obitelj Madeleine Van Rowen iznenada zapala u bijedu, ona je učinila sve kako bi se obranila od mogućnosti svake dodatne boli. Nikada nije činila ništa što bi ju moglo oslabjeti, nikada nikome nije vjerovala, sve dok ju nije neumorno stao progoniti gorštak unakaženog lica i stao polako slamati njezin otpor. Plamen strasti između njih snažniji je od Ethanova bijesa i on uskoro shvati da ju ne može ostaviti. No kad Madeleine otkrije istinu o njemu, hoće li ju moći uvjeriti da prihvati sve što joj može ponuditi – nakon što je jednom uništio sve što je imala?

Odlomak:

PROLJEĆE, 1846.
Ethan MacCarick pomislio je kako bi dokona gospoda koju se spremao zajahati ntogla biti zgodna ženska. No to je uistinu bila tek pretpostavka. Jer je u tom trenutku njegovo osjetilo vida bilo zamućeno viskijem, onim velikim, umjetnim oplemenjivaćem ženskih čari. Ćak i nakon polusatnog jahanja po snažnom vjetru još je uvijek bio pijan; zapravo, činilo se kao da mu se stanje pogoršava.
No ženska se ponašala kao da je lijepa, pokušao je uvjeriti samoga sebe dok je skidao jaknu koju je bacio prema divanu u njezinoj raskošnoj sobi. I promašio ga. Čak i u tom smućenom stanju mogao je na njoj osjetiti onu površnu glupost koju muškarci toleriraju samo ako je žena lijepa. Osim toga, bila je vrlo sigurna u sebe kad mu je prišla u mračnom hodniku buxtonske taverne, kao da nije bilo nikakve sumnje u to da će se te večeri ponovno susresti s njom.
Govorila je francuskim naglaskom i mislio je da je visoka, premda je sad ležala, a kad su se sreli, tek je nakratko stajao do nje. Bili su zajedno tek onoliko koliko je bilo potrebno da mu preda mirisno pismo koje je odisalo skupim parfemom, a u sebi sadržavalo upute do njezinog doma, zamoli ga da bude oprezan i šapne mu što mu sve planira činiti kad onamo stigne.
Ltlian je bio punokrv ni mladić od dvadeset i tri godine, a njezini zločesti planovi činili su mu se ispravnim.
Dok je prelazio prostranu sobu kako bi došao do bokala s viskijem, podigla se na koljena na krevetu. - Jesi li pričekao petnaest minuta nakon što sam otišla sa služavkom? - strahovala je da bi njezin muž mogao doznati za tu indiskreciju kad se vrati s puta.
Ltlian si je natočio piće. - Da, čekao sam. Ionako ne bi dijelio kočiju s njom. Prvo pravilo bludnika? Uvijek jahati vlastitog konja kad se nalaziš sa ženom s kojom planiraš spavati, kako bi mogao otići kad ti se prohtije. U suprotnom će htjeti da ostaneš prespavati i prilijepiti se za tebe.
Ethan je prezirno žene priljepke.
- Je li te itko vidio dok si jahao ovamo? - upitala je.
- Ne, ni živa duša.
- Jer moj suprug ne smije doznati za...
- Dosta! - prekinuo ju je. Već ga je počela nervirati, a nije ju još ni iskoristio. - Nisi prva udana žena koju ću imati - rekao joj je Iskreno. - Činio sam ovo već mnogo puta do sad.
- Naravno, sigurna sam da jesi - rekla je brzo. Kad je napokon krenuo prema njoj, promrmljala je: - Ti si tako zgodan mladi vrag, Ethane. Jako visok, lako kršan.
Otpio je gutljaj i namrštio se u čašu kad je začuo kako mu izgovara ime. Nije baš dobro čuo njezino tamo u taverni kad mu je šaptala u uho opisujući scenu u kojoj na koljenima siše njegovu muškost. - Mladi vrag? Nisam stekao dojam da si mnogo starija od mene - rekao je dok je prilazio krevetu.


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 2 Prosjek: 3.5]Leave a Reply