Ljubav za kormilom

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

“Kako ću to podnijeti? Kako se mogu udati za ikoga osim tebe?”

Na svoje veliko nezadovoljstvo, kapetan Conrad Horn, junak Napoleonovih ratova, mora otploviti do Kariba s neželjenom gošćom na svom brodu. To je lady Delora, buduća supruga guvernera Antigue - rastrošnog plemića kojega nikad nije upoznala.

Usred žestokih oluja i još žešćih bitaka, Conrad i Delora se beznadno zaljubljuju, shvaćajući da im dužnost onemogućuje da ikada budu sretni zajedno. Srećom, kad se ljubav rodi za kormilom, najcrnji sati uvijek prethode svitanju zore ...

Pomorski prizori i povijesna pozadina u ovom romantičnom romanu su autentični. Nadahnuo ih je i pomogao pri njihovom bilježenju admiral Kraljevske flote grof Mountbatten od Burme, a sav prihod od ovog romana odlazi u korist Zaklade Mountbatten.

***

“Kapetane Horn, mislim da Vam je ona zapravo neka rođakinja. Zove se lady Delora Horn, a njen brak s lordom Grammellom je ugovorio njen brat, grof Scawthorn, koji je sada na Antigui.”
Conrada Horna je to zaprepastilo više nego da je Prvi lord u njega ispalio cijeli topovski plotun. Prvi razlog za zaprepaštenje je bio opravdan. Kao i svi dobri kapetani u vrijeme rata, nije htio dopustiti ijednoj ženi da stupi na njegov brod. Drugi razlog je bio taj što je ona nosila isto prezime i očito mu je bila rođakinja, a on je svu svoju rodbinu prezirao, gotovo mrzio.

Nastavak na broju 2

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 2 Prosjek: 5]Leave a Reply