Ostani ove noći

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Ne čekajući Dianin odgovor, Audrey je cmoknula kćer u obraz. Diana je znala da će njen miris ostati još dugo u zraku. Polako je zavrtjela glavom, na određen način rastužena Uvijek iznova čeznula je za tijesnom povezanošću majke i kćeri, koju uz Audrey nikad nije iskusila.

Nikad nisu razvile takav odnos, a po svoj prilici i neće. Krivica za to bila je jednako na objema. Audreynu pažnju od Diane odvlačili su muškarci za koje se tako često udavala, a Diana se uvukla u se, gotovo njegujući patnju i osamljenost, koju je osjećala otkako je, u njenoj sedmoj godini, otišao otac. Prazninu je pokušao ispuniti jedan od majčinih muževa, neobuzdani Danny, toliko Irac u svojoj zaljubljenosti u žene, viski i lutanja. Audrey ga je izbacila po kratkom postupku.

Nazvala ga je »Obješenjak«. Imala je nadimak za svakog muža: »Škrtac«, »Mamin sin«, »Gmizalo«. Potonji je bio uzrokom razdvajanju majke i kćeri i Dianinoj netrpeljivosti i nepovjerenje spram muškog roda Ne, sad ne smije razmišljati o Willardu, zaklinjala se u sebi, usmjeravajući pažnju na tekuće poslove ispred sebe.

- Zdravo!

Charlie je živahno ušla u sobu, noseći naramak omota Što ih je spustila na stol. Po broju omota dalo se zaključiti da je stanku provela na uobičajen način ... kupujući. Otkako se prošle godine razvela Charlie je postupno počela odbacivati lik debeljuškaste, pomalo zapuštene domaćice. Posvijetlila je kosu na gotovo prirodno plavu i podrezala kosu, oslobodivši uši da može nositi goleme naušnice koje je silno voljela Izgubila je pet kilograma i počela se zanimati i za drugo, osim za muža i posao. Za muškarce, na primjer. Uvijek živahna Charlie imala je prilično nabijen dnevni raspored - Charlie, jesi li svjesna svoje mršavosti i besprijekorna odijevanja? Diana se nalaktila na stol, promatrajući Charlie koja je zabila glavu u torbu. Malo poslije izvukla je prozračnu bijelu haljinu.

- Možeš li uopće zamisliti kako ću izgledati u ovome?

Dianinu pažnju privukao je dubok izrez optočen svjetlucavim zrnjem.

- Privatno ili u javnosti? Charlien smijeh bio je zarazan.

- Znaš da poslovne žene uvijek moraju biti pripremne. Nikad se ne zna kad ćemo nabasati na mogućeg muža, kad nam toliki kucaju na vrata! Diana se lecnula čuvši spominjanje poslovne žene drugi put tog dana, premda je Charlie posprdno upotrijebila taj naziv. Dijelile su mišljenje da u životu žene nije nužno opredjeljenje između braka i karijere. - Zaboravljaš da se oni uglavnom ili namjeravaju oženiti ili dolaze sa ženama u prilike koje im mi namještamo - podsjeti je Diana, Ne osvrćući se na Dianine riječi, Charlie je izvukla crnu haljinu na kopčanje.

- U crnom sam neodoljiva -nastavila je cvrkutati. - Moram ti odmah reći da sam vidjela prekrasnu suknju od crnog baršuna i bijelu svilenu bluzu dugih rukava s dubokim izrezom u obliku slova V. Savršeno bi ti pristajala. Hoćeš li da poslije posla pođemo da ti je pokažem, Diana?

- A što ću s tolikom odjećom, molim te lijepo?

- Onda idemo prošetati ili u kino, ako hoćeš. Neprestano samo radiš. Jesi li svjesna da se pretvaraš u roba svog posla? Potreban ti je odmor. Jesi li se uopće pogledala u zrcalu u posljednje vrijeme? Doimtješ se napeta i iscrpljena

- Ne opažam - usprotivila se Diana.

- I bez tebe mogu obavljati poslove.

- Baš ti hvala Spoznaja da nitko nije nezamjenljiv, uvijek je korisna - Diana uputi prijateljici umoran smiješak. - Idem prošetati, ako ti to išta znači. - Po trgu, znam. Treba se izvući odavde.

- Čemu odjednom tolika zabrinutost?

- Ako se ne brinem ja tko će?

- Charlie, malo prije je ovdje bila Audrey.

- Ponavljam, tko će se brinuti o tebi ako ne ja?

Diana se nasmijala.

- Bilo kako bilo, danas moram prisustvovati jednom vjenčanju, pa stoga otpadaju svi tvoji planovi.

- Dakle, zbog toga je Audrey tako blistala kad sam je susrela u predvorju.


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 4 Prosjek: 4.3]Leave a Reply