Bespuća ljubavi

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Poslušao ju je. Polako se okrenuo. Ne, to nije mogla da bude devojka koju traži, zaključio je. Ogistini Lejland bilo je skoro trideset godina, a devojci pred njim teško da je bilo dvadeset.

Duboko je uzdahnuo svestan činjenice da ne može da odvoji pogled sa nje. Na sebi je imala samo veliki frotir obavijen oko tela. Kratka, crvena kosa bila je mokra i u nepravilnim pramenovima uokvirivala je njeno lice. To je divno lice, pomisli zadivljeno. Blago naglašena trada, odlučna vilica, pune usne i visoke jagodice. Stekao je utisak da ga njene zelene oči seku po- ut stakla. Bilo je to savršeno lice. Kao i ostalo, pomislio je odmerivši je pogledom. Peškir nije mogao da skrije njene duge i vitke noge, kao ni punoću njenih grudi. Osetio je potrebu da usnama pokupi kapljicu koja je nestala u procepu njenih grudi.

****

Nije se osmehnuo shvativši da ruka u kojoj je držala pištolj nijednom nije zadrhtala. Još bi mu samo trebalo da ga pogodi pa da ova priča bude potpuna. Duboko je uzdahnuo i pogledao devojku pravo u oči.

- Žao mi je - uputio joj je najšarmantniji osmeh. - Nije mi bila namera da te uplašim, devojko. Devojka nakrivi glavu gledajući ga iskosa, kao da razmišlja da li da mu po- veruje. Samo mu je još to nedostajalo, pomisli jetko. Devojka sa revolverom i savršenim parom nogu, vitkim telom i... - Šta gledaš?! - preseče ga njen glas.

- Žao mi je - slegnuo je ramenima.

- Tebi je žao? - devojka se ledeno nasmeja.

- Glupa greška... - rekao je polako zakoračivši prema njoj.

- Ne mrdaj!

- U redu - odmah je stao. - Znam da ovo izgleda kao...

- Provala? - upitala je podižući jednu obrvu.

- Kao provala - prihvatio je. - Ja, u stvari, tražim Ogistinu Lejland. Ovo bi trebalo da je njena adresa.

- A zašto?

- Imam poruku za nju - rekao je jednostavno.

- A tu poruku nisi mogao da saopštiš telefonom ili u pismu - rekla je devojka ironično.

- Nisam - Kameron sleže ramenima.

- Stvar je lične prirode.

- Zaista?

Nastavak na strani 2

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 1 Prosjek: 5]Leave a Reply