Bila jednom jedna kula – Eloisa James

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Jedan vojvoda… Gowan Stoughton, vojvoda od Kinrossa, više od svega drži do reda i samokontrole. Pa kad upoznajednu damu koje je mirna koliko i lijepa, odmah zatraži njezinu ruku.

Njegova dama u kuli… Edie – koja je čista suprotnost mirnoće – imala je tako visoku temperaturu tijekom svojeg debitantskog bala da nije primijetila nikoga, čak ni neuhvatljivo nedostižnog i neupitno privlačnog vojvodu od Kinrossa.

Kad njezin otac prihvati vojvodinu ponudu, Ediena strastvena priroda dovest će do urušavanja braka – te se ona povlači u kulu, zaključavši se odlučno od Gowana. To je bajka, ali ne onakva na kakve ste navikli!

Sada se Gowan nađe pred najvećim izazovom u životu. Ni naredbe ni uvjeravanja nemaju učinka kod njegove odvažne mlade nevjeste. Kako bi pronašao ključ koji će otključati vrata kule, vojvoda mora učiniti nezamislivo – naučiti otključati vlastito srce…

O autorici:

Eloisa James autorica je niza romana koji su više puta bili među najprodavanijima na popisu NewYork Timesa. Živi u New York Cityju, gdje predaje na katedri o Williamu Shakespeareu. Magistrirala je na Oxfordu. Dosad su joj na hrvatski jezik prevedeni romani Kad ljepotica ukroti zvijer i Poljubac u ponoć.

Odlomak:

Kako je vrlo malo vremena bio sam, radije je između sebe i ostatka svijeta održavao distancu. No nije se žalio na nedostatak intimnosti. Naime, kad se ne bi istovremeno odijevao i slušao izvješće svoga tajnika, bio bi to bespotreban gubitak vremena. A Gowan nije ništa mrzio više od gubljenja vremena.

Smatrao je da se vrijeme gubi samo po sebi. I prebrzo, iznenada, prevrneš se i umreš i svi su svoji trenutci izgubljeni.

Bilo bi vrlo glupo pretvarati se da su ti trenutci vječni i beskrajni - po njegovom mišljenju - to je bilo točno ono što su radili oni koji su besposličarili u kadi ili provodili sate u ljenčarenju i čitanju poezije. Njegova je sklonost i navika bila raditi, koliko je god moguće, što više stvari istovremeno.

Doista, ovo je bila točka na i. Prije nego što sutra otputuje u Brighton na sastanak sa skupinom bankara, želio je čuti Gilchristovo mišljenje o zamršenom pitanju koje se tiče izdavanja novčanice od jedne funte. Gilchrist je priređivao bal, a na taj će bal doći mlade dame. Gowan je imao akutnu - ne očajničku, već akutnu - potrebu za suprugom.

Nastavak na broju 2

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 3 Prosjek: 1.7]Leave a Reply