Bliska opasnost

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Sin i kći Jima Wingatea nemalo se iznenade kada otkriju da je njihov pokojni otac oporučno ostavio bogatstvo svojoj mladoj udovici Bailey Wingate zbog čega počinje rat. Nakon godine dana, dok malim zrakoplovom leti iz Seattlea u Denver, Bailey gotovo pogine jer je motor zrakoplova prestao raditi, ali Cam Justice, njezin pilot, uspijeva nekako prizemljiti letjelicu. Zaglavljena u divljini, boreći se protiv svojih dvojakih osjećaja prema zgodnome muškarcu pokraj sebe, Bailey se počinje pitati je li to uistinu bila nesreća.

Tko im je pokvario motor? Tko pokušava spojiti Bailey i njezina supruga u zagrobnom životu? Odsječena od svijeta i gotovo bez nade u spas, Bailey mora povjeriti svoj život - i srce - Camu, dok se bore s grubim vremenskim prilikama i pokušavanju naći put s nepopustljive planine natrag u civilizaciju… gdje ubojica možda čeka kako bi završio posao.

 

Odlomak:

Mrzila je to jer nije vidjela svrhe u tome. Da je očajnički nesretna, da je usamljena ili tužna, plakanje u snu imalo bi smisla, ali nije bila ništa od toga. U najgorem slučaju, bila je bijesna.
A čak ni to nije bila neprekidno: bijes bi ju obuzeo tek kad se morala baviti svojom posvojenom djecom, Sethom i Tamzin, a to se, hvala Bogu, događalo samo jednom mjesečno kada bi im isplaćivala novac od nasljedstva svoga pokojnog supruga. Gotovo su joj se uvijek javljali u to vrijeme - ili prije, zahtijevajući više novca, što bi im morala odobriti, ili kasnije, kako bi joj dali do znanja da o njoj misle daje škrta kuja.
Seth je bio puno okrutniji i više no što pamti ostavio bi ju emocionalno uništenu, ali on je barem otvoreno pokazivao svoje neprijateljstvo. Koliko god da je bio težak, Bailey se više voljela baviti njime nego se probijati kroz Tamzinina pasivno-agresivna sranja.
Danas je bio dan kada su im se na račune isplaćivala njihova mjesečna sredstva pa se, prema tome, može radovati njihovim telefonskim pozivima ili čak posjetima. O, kakva li veselja! Tamzin ju je voljela kažnjavati dovodeći sa sobom svoje dvoje male djece. Bilo joj je dovoljno teško podnijeti i samu Tamzin, a još kada bi dovela i svoju razmaženu, zahtjevnu djecu, Bailey bi poželjela pobjeći.
"Trebala sam zatražiti naknadu za ratovanje ", promrmljala je naglas ustajući s kreveta.


 

bliska-opasnost

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 1 Prosjek: 1]Leave a Reply