Provodadžije

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Dori se nasmejala. U njenom životu je bilo dana kada je sve bilo na svom mestu, ali to vreme je prošlo. - Zato što tvoja majka ima problem s ustajanjem.
- Da li si kasnila i kad je tata bio živ?
Dori se okrenula, oslonila na sudoperu i prekrstila - Ne. Tata mi je obično donosio kafu u krevet.
- Bred je imao običaj da je budi kafom i poljupcima, ali sada ga više nema i ona i sin su sami. Ipak, lakše joj e da prihvati užurbana jutra nego duge samotne noći.
- Hoćeš da ti ja donosim kafu? Mogu. Toliko puta sam video tebe kako je kuvaš - ponudio se Deni.
Nalet nežnosti se pretvorio u knedlu koja joj je zapela u grlu. Deni je svakim danom sve više ličio na oca. S ljubavlju je pogledala u njegove iskričave plave oči i pegice rasute po nosu. I Bredove oči su imale tu istu nijansu beskrajnog plavetnila, a pegice je nasledio od nje. Okrenula se, uzela šolju i srknula prvi gutljaj mlake kafe. - To je veoma lepo od tebe - ganuto je odgovorila.
- Onda smem?
. Naravno, možda pomogne. — Sve je bolje od ovog ludog trčanja svakoga jutra. - A sada operi zube i uzmi jaknu.
Kada je Deni izašao. Dori je praznu činiju spustila u sudoperu. Novine je složila i stavila na stranu. Deni je imao običaj da umaže sportske strane, ali u poslednje vreme je čitao i male oglase. Proteklih dana nije tražio ništa posebno da mu kupi i nije znala šta ga to toliko privlači na tim stranama. Deca! U njegovim godinama, dobro se sećala. ona je u novinama čitala samo stripove i rubriku Draga Saveta. Kada bolje promisli, ni sada ne čita mnogo više od toga.
Deni se vratio u kuhinju pa su zajedno izašli i otišli u garažu. Dok je Dori vozila dodž u rikverc, Deni je sa strane čekao da spusti vrata garaže.
. Ovih dana ću nabaviti automatsku bravu za garažna vrata -gunđala je dok je Deni sedao na prednje sedište.
Sin ju je začuđeno pogledao. - Zašto? Imaš mene.

Nastavak na strani broj 2

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 2 Prosjek: 4.5]Leave a Reply