SKRIVENI DRAGULJ

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Napolju je pljuštala kiša, tako da se vođa slivala u mlazevima s kišnog mantila Kene Din. Pored njenog stola bile su prave barice vode. Skinula je brzo mantil i okačila ga na vešalicu u uglu, a onda je izbrisala vodu s poda.
Njena duga, talasasta, tamna kosa bila je mokra i padala joj je niz čelo. Odgurnula je ljutito te mokre pramenove sa svog čela. Već je odranije bila ljuta, jer, zakasnila je deset minuta na posao. Čekala je dugo autobus. A sada, njene nove čizme od svetlog antilopa bile su mokre i ofarbane plavom bojom koja se slivala s njene suknje. Uzdahnula je duboko. Kakva korist od svega toga? Kupila je novu suknju i odgovarajuću bluzu u subotu. Ovog jutra izašla je puna samopouzdanja iz svog malog stana. Bila je ubeđena da će tog dana uspeti da primora Denija Kola da primeti da je ona žena, a ne samo efikasna sekretarica, koja zna da kuva dobru kafu. A sada, ta kiša pokvarila je sve. Uništila je njen brižljivo pripremani izgled.

Vrata kancelarije Denija Kola otvorila su se, i njen privlačni šef, dečačkog izgleda, ušao je u njenu kancelariju Podigao je jednu obrvu značajno i
zagledao se u nju. Videla je po izrazu njegovog lica da se bori da ne prasne u smeh. Mogla je da zamisli kako je izgledala. .Bila je visoka, vitka. malih grudi, a učinilo joj se da njena priljubljena odeća ističe sve nedostatke njenog tela. Da bi slika bila još kompletnija, maskara joj se razmazala po licu. Verovatno je izgledala kao da je upravo došla iz cirkusa.
— Hajde kažite — rekla mu je, gledajući ga prkosno. — Podsećam vas na klovna, zar ne?
— Ja sam džentlmen, draga damo. Da nije tako, mogao bih da vam kažem baš to — nasmejao se, pokazujući dva niza belih, savršeno oblikovanih zuba.
— Kena, pređimo na posao. Šta mi je danas u planu?
Oduvek je i bilo tako! Sve što ga je zanimalo kad je ona u pitanju bio je posao. Nikad nije zapažao njen izgled, čak ni kafa je izgledala izuzetno loše. Bila je glupa što se trudila se obuče za njega i što se nadala da će on primetiti njenu novu garderobu. Otvorila je knjigu s dnevnim rasporedom.
— Imate slučaj gospođe Bejker u vezi nasledstva u devet u sudu. U deset i trideset imate Džejmsov slučaj, a kasnije imate sastanak u komori sa sudijom Monroom. On sudi Džejmsov slučaj, zar ne?
Deni klimnu glavom.
— A poslepodne? — upitao je.
— Slobodni ste.
— Pa, to je divno! ozario se. — Imam sastanak s Margo večeras. Biće to naporno veče. U stvari, uopšte mi nije jasno kako izržavam te večeri s njom. Pokušala je da se osmehne nezainteresovano, dok joj je srce kucalo snažno pri pomisli na tamnokosu lepoticu s kojom se Deni viđao već dva meseca.

NASTAVAK NA STRANI BROJ 2

Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 10 Prosjek: 3.7]Leave a Reply