Diana Palmer – Zavedena

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Kejt je ugledala Jakoba Kejda kako stoji sa manjom grupom ljudi preko puta crkve. Ostao je isti kao što je bio kad ga je poslednji put videla. Polagano je pušio cigaretu dok mu je mračan pogled klizio po okolini. Lice mu je bilo tamno i ogrubelo. Njegove dugačke i jake noge ocrtavale su se kroz odlično skrojene pantalone. Dok su mu se široka ramena suprostavljala fabričkom men sakou, ruka u kojoj je držao cigaretu bila je tanka i tamna i nije na njoj bilo prstena.

Jakob nikad nije bio sentimentalan čovek. Imao je toliko novca da je mogao sam da određuje pravila po kojima će da živi.

- Zar nije veličanstven? - pitao je njen brat Tom, slatko se nasmejavši.

- Slomio je toliko ženskih srca uključujući i tvoje.

- Tiše! - odgovori Kejt, stavljajući prst na usne. Tom i Kejt su oboje bili visoki, tamne kose i zelenih očiju. Iako je Tom imao dvadeset osam godina, a Kejt je bila četiri godine mlađa, mnogi su mislili za njih da su blizanci.

- Mrzim ga! reče važno Kejt, zabacujući kosu iza leda.

- Jesi li sigurna?

- Naravno - istraja Kejt. U tom momentu ga je svakako mrzela i navreše joj uspomene od pre šest godina, kada je zabranio da se ona i Margo viđaju.

Kao što su Kejt i Tom bili usvojeni od strane njihove babe, tako je bila Usvojena i Margo od strane svog ujaka Jakoba, koji je živeo sa ocem na velikom imanju. Devojke su postale jako dobre prijateljice i često su provodile vreme zajedno, malo kod jedne, malo kod druge.

Jednog dana, provodile su vreme kupajući se u bazenu na Jakobovom imanju. Tu se našao i Kejtin poznanik Emerald. Kejt je krenula u kupatilo da se istušira. Skinula je kupaći kostim i u tom momentu ugledala veliku zmiju na zidu. I mala je veliki strah od zmija, koji datira još od detinjstva, izgubila je kontrolu nad sobom.

Počela je da vrišti, i u toj histeriji zaboravila je da je gola. Zmija se uplašila i pobegla, ali se ubrzo tu stvorio Džerald. Čvrsto ju je zagrlio, ne znajući na koji bi je drugačiji način smirio. Ona se uplašena čvrsto privila uz njega. Jakob je prošao pored njih i videvši ih zagrljene, svašta je pomislio.

Što je još gore, Kejt se vratila u bazen i počela da se ljubi sa Džeraldom. Bila je ljubomorna na dugonogu plavušu iz komšiluka, Barbaru Dugan. Bila je i sama šokirana svojim ponašanjem, ali je bila zbunjena zbog privlačnosti Jakoba Kejda i svoje nemogućnosti da bilo šta učini. Jakob nije hteo da čuje ni za kakvo objašnjenje.

Verovao je samo u ono što je video sopstvenim očima. Tog dana je oterao sa imanja i zabranio je dvema prijateljicama da se druže, proglasivši Kejt za devojku sumnjivog morala. Na to je još dodao da od devojke novinarke ništa bolje i nije mogao da očekuje.

Iako je bila nepoželjna na imanju Vorlens, Kejt i Margo su se bar dopisivale. Tako je jednoga dana usledio poziv za Margino venčanje i ona se našla ovde u ovoj gomili ljudi, čekajući da se mlada pojavi i da počne venčanje.

Već član?
PRIJAVI SE ovdje»


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 28 Prosjek: 3]Leave a Reply