Dim u ogledalima

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Meredith Spooner živjela je ubrzano i mlada umrla. Ali njezina poslijednja prijevara-pronevjera više od milijun dolara iz sveučilišnog dobrotvornog fonda-progonit će Leonoru Hutton. Ukradeni novac je spremljen na računu za Leonoru. I dok ona ne želi imati ništa s tim novcem, u istom sefu otkriva još dvije stvari: knjigu o Kući ogledala-mjestu gdje je Meredith organizirala svoju poslijednju prijevaru-i stare isječke iz novina o ubojstvu koje se dogodilo prije skoro trideset godina.

Odlomak:

Halucinacije su bile sve jače i češće. Zastala je na vrhu stubišta i pokušavala se sabrati. Pred njom se u vječnost protezao hodnik mračnih ogledala, lažna kuća za zabavu ispunjena nestalnim noćnim sjenama. Morala je pronaći put kroz ovu dezorijentirajuću okolinu dok ne izgubi posljednje ostatke zdravog razuma.
Ravne površine i uglovi osjenčanog hodnika stapali su se jedni s drugima u bizarne obrise koji su je podsjećali na stripove. Beskonačne petlje koje nemaju početak ni kraj. Nije znala koliko dugo će još moći držati u cjelini rastavljene dijelove svoje svijesti. Žudjela je za snom, ali još se nije smjela predati. Ne još. Još je morala nešto obaviti.
Vidjela je iznenadnu svjetlost koja je dolazila kroz uske prozore na početku i kraju beskonačnog hodnika. Hodala je prema osvijetljenom putu i ugledala oštru srebrnu liniju. Znala je da označava ulazna vrata u knjižnicu. Četvrta vrata na lijevo.
Kroz nju je prošao osjećaj očajničke užurbanosti. Kad bi mogla doći do tog izvora svjetlosti, uspjela bi ostaviti poruku.
- Bethany ? - Ubojičin glas je dolazio iz sjenovitog stubišta. - Gdje si? Dopusti da ti pomognem. Sada ti se već sigurno jako spava.
Munja ledene panike dala joj je potrebnu snagu da na trenutak prevlada djelovanje droge. Čvršće je uhvatila svoju torbicu, teškom mukom napravila nekoliko koraka naprijed i ponovno zastala. Borila se sama sa sobom kako bi se prisjetila što treba učiniti. A znala je to tako dobro na početku stubišta. Ali sada joj sjećanje sve više blijedi.
Zurila je u najbliže od nekoliko desetaka ogledala koja su bila uredno postavljena na zidu. U toj tami jedva je mogla prepoznati teški ukrasni okvir stakla iz osamnaestog stoljeća. U bazenu bez dna koji je bio iza stakla tražila je posljednje ostatke svog sjećanja.
Bilo je nešto što je morala učiniti prije nego utone u san.
- Ja ti mogu pomoći. Bethany.
Pomislila je da vidi promjenu sjena u starom staklu. Na trenutak, pojavila se jedna slika.
Borila se kako bi dokucda što bi to moglo biti. Knjižnica. Morala je otići u knjižnicu. Da. To je bilo to. Morala je otići tamo prije nego što je ubojica pronađe. . ,
Iz dubina njezinog nedavno izgubljenog sjecanja na površinu je izbio jedan broj.
Četiri.

Već član?
PRIJAVI SE ovdje»


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 0 Prosjek: 0]Leave a Reply