Flert u četrdesetima

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Jane Porter
Flert u četrdesetima

Odlomak:

Ah. Božić. Najljepši dio godine.
Nije. Nije ako ste netom postali single majka.
Ljudi govore da gužve u trgovačkim centrima i redovi u poštanskim uredima uništavaju Božić. Ja kažem daje za to zaslužna prokleta božična jelka.
Čitava ta stvar oko božične jelke je užasna, nije napravljena za žene. a posebice ne za žene s malom djecom.
Božična jelka zahtijeva muškarca ili hrpu prijateljica, ali kad ste mojih godina i kad vas magazin Times etiketira kao 'majka kućanica', znate da će vaše prijateljice otići s vama na ručak, izaći u noćni provod (što podrazumijeva užasno skupe koktele na napadno elegantnom mjestu) ili vas odvući u centar za uljepšavanje na pedikuru i manikuru. ali one nipošto ne odlaze s vama u kupovinu božičnog drvca i neće ga podizati, grliti, vući. razmatati i stavljati ga s kolica na krov automobila, zatim voziti kući i postaviti na stalak.
Nisam slaba i nemoćna - ipak redovito vježbam - ali sad se moram nositi sa svježom, stasitom jelom koja je sve samo ne lagana.
Što me podsjeća na nešto. Prošle godine - prve koju smo Daniel i ja živjeli odvojeno prije nego što smo konačno podnijeli zahtjev za razvod braka - ljubazan čovjek, koji je prodavao božična drvca, prodao mi je jedno s duplim deblom.
Duplim deblom.
To drvce kao daje težilo tonu. Donijeti ga kući i uspješno postaviti na stalak bila je nemoguća misija. (Užas.) Naučila sam lekciju. Ispipat ću svako drvce od vrha do dna prije nego što prodavaču dopustim da ga zapakira i službeno proglasi mojim.
Otada je prošla cijela godina i opet sam ovdje kako bih sa svojom djecom kupila drvce, iako sad na drugom mjestu.
Priznajem, nisam raspoložena. Prosinac mi je najteži mjesec u godini, budući da sam samohrana majka - ne stoga što mi je potreban muškarac već stoga što su mi naporne i gotovo nemoguće sve one obiteljske tradicije koje sam godinama uspostavljala. Ali danas ćemo se zabaviti. Kunem se. Odmah ćemo se početi zabavljati.
Odmah, u sebi sam ustrajala, gurajući ruke dublje u džepove kaputa, skupljenih ramena pokušavajući se zaštititi od prosinačke kiše u Scattlcu.
Strašno se trudim ne dopustiti kiši utjecanje na raspoloženje. Nasuprot općem mišljenju, u Seattleu ne kiši svakodnevno i ozbiljno sumnjam da imamo najvišu stopu samoubojstava u državi. To je apsurdno. Romansa u Seattleu je smještena ovdje. Ovo nije deprimirajuće mjesto. Ustvari, mi na pacifičkom sjeverozapadu našem kišovitom vremenu tepamo kao daje maglica, lijepe kišne kapljice, lagano tuširanje. sveti oblaci, sveta kiša, poslijepodnevno razvedravanje i lijepa sunčana razdoblja.
Kako to može biti deprimirajuće?

***

Utroba mi čudno poskoči kad prvi put tog jutra ugledam Kaia u sada već poznatim crvenim kratkim hlačama i nosi daske za surfanje, tri odjednom. Bez ikakvog napora nosi te daske, a svaki mišić na leđima napregne mu se i iskoči, a njegovi bicepsi i tricepsi dobivaju lijepu definiciju.
Mišići, ten, tetovaže. Postajem nervozna od samog promatranja njegova tijela.
Dok spušta daske na pijesak, grupica mladih djevojaka prođe pokraj njega u badićima koji im jedva pokrivaju dio napetih grudi i smješkajući se pogledaju Kaia. On ih vidi. Kutovi usana mu se podižu. Zašto da se ne nasmije? Može birati djevojke s kojima želi biti.
Zašto bi želio mene?
Ne bi, govorim si, rukama prekrivajući koljena. Ovo nije TV. Ipak nećeš doživjeti otočnu romancu.

Već član?
PRIJAVI SE ovdje»


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 1 Prosjek: 4]Leave a Reply