Istina o tebi

Isključite Ad Blocker

Ovaj sajt je, izmedju ostalog, omogućen i prikazivanjem reklamnog sadržaja. Molimo isključite adblocker - hvala.

Melissa Hill
Istina o tebi

Jednog jutra u gradiću Lakeviewu, Ella Harris pronađe kartonsku kutiju pred vratima svog kafića. U početku je pomislila kako se radi o redovnoj dostavi iz pekarnice, ali ostaje zatečena kad shvati da je u kutiji beba. Koja bi majka ostavila bespomoćno djetešce? I zašto? Je li u kutiji bila Nina, koja je upravo prekinula s tipom čije dijete nosi pa nije imala izbora nego se vratiti u Lakeview k hladnom čudaku od oca. Ili holivudska zvijezda Eva Seymour koja noć uoči povratka iz LA-a zatrudni nakon nepromišljene afere? Ili Jess koja nagovara muža da imaju dijete kako se ne bi osjećala izoliranom od prijateljica koje su već postale majke? Napeto štivo do zadnje stranice i puno složenih muško-ženskih odnosa.

Odlomak

Nina Hjuz nikada nije volela Lejkvju, a bila je sigurna da će ga ovog puta voleti još manje. Silno je želela daje njena mama odabrala neko drugo vreme za put oko sveta sa svojim mužem, jer ovih dana Nini je stvarno bilo potrebno rame za plakanje, i još važnije, mesto za život. Posle svega što se desilo sa Štivom, nije mogla da ostane u Golveju i tako rizikuje da naiđe na njega. Ipak je to mali grad. Morala je da se skloni odatle i da bude negde gde će moći da razbistri misli. Ćak i tako, nije mogla da poveruje daje spala na to da pita oca može li da bude kod njega.
Nažalost, nije imala mnogo izbora. U normalnim okolnostima prosto bi se vratila u Dablin i ponovo se doselila kod mame dok se ne sredi, ali mama je sa Tonijem trenutno putovala oko sveta, a kuću je izdala na šest meseci, koliko će biti odsutni. Zato je morala da pita Patrika može li da dođe kod njega u Lejkvju. To je bilo samo privremeno - dok se ne pribere i ne smisli šta da radi dalje.
Osećala se kao glupa tinejdžerka, a ne kao zrela, samouverena žena od trideset godina. Telefonirala je nekoliko dana ranije da pita hoće li moći daje primi.
„Dobro, Nina”, rekao je otac svojim uobičajenim mirnim, nezainteresovanim glasom, pa je pretpostavila da se nije mnogo promenio za ovih osam ili nešto više godina otkako je poslednji put imala posla sa njim. Dok je bila manja, mama ju je terala da odlazi u posete po dužnosti, mada joj se stvarno činilo da je Patriku potpuno svejedno da li viđa svoje jedino dete.
Njeni roditelji su se razišli dok je još bila mala, a Nini nije bilo jasno kako su se uopšte i našli: njen tihi, povučeni otac bio je sušta suprotnost veseloj i lepršavoj mami. Verovatno zato što su oboje odrasli u istom malom mestu, mada Lejkvju nikako nije bio selo.
Keti, njena majka, nikada nije htela to da prizna, ali Nina je podozrevala da njeno začeće nije bilo planirano i da su joj se roditelji venčali manje zbog romantike a više zbog neophodnosti. Ali to joj nije smetalo: mama joj je bila blaženo srećna sa Tonijem u Dablinu (a Toni je Nini bio više otac nego Patrik) i, mada je kao dete trpela pokoji vikend u Lejkvjuu, otkako je zašla u adolescentske godine, prestala je da redovno posećuje oca i samo je povremeno svraćala. Ako mu je to i smetalo, ničim nije pokazao: Nini nije ni bilo mnogo stalo do njegovih osećanja. Zapravo ga uopšte nije poznavala, a sada je odlučila da dođe kod njega samo iz čistog očajanja.


Naša ocjena
Vaša ocjena?
[Ukupno 3 Prosjek: 4.7]Leave a Reply